Το «Βαλκανιζατέρ» του Κέβιν Πάντερ: Οι δύο εθνικές ομάδες που «σφάζονται» για τον παικταρά της Παρτιζάν
Δύο χώρες δίνουν μεγάλη μάχη για να καταφέρουν να πείσουν τον Κέβιν Πάντερ να αγωνιστεί με το εθνόσημό τους. Στο «κόλπο» και ο Γουέιντ Μπόλνγουιν.
Μπορεί οι Σέρβοι να έμοιαζαν ως οι επικρατέστεροι προκειμένου να πείσουν τον Κέβιν Πάντερ να φορέσει τη φανέλα της εθνικής τους ομάδας, καθώς είναι κάτοχος σέρβικου διαβατηρίου από το 2020, ωστόσο δεν παίζουν μόνοι τους.
Η Εθνική ομάδα της Βοσνίας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση που επικρατεί με τους νατουραλιζέ στις ομάδες και στοχεύει σε ονόματα από το «πάνω ράφι» της Ευρωλίγκας. Οι δύο υποψήφιοι είναι: Ο Κέβιν Πάντερ της Παρτίζαν και ο Γουέιντ Μπάλντγουιν της Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Ο πρώτος είναι ο μεγάλος της στόχος, καθώς θεωρείται ότι θα «κουμπώσει» ιδανικά στο ρόστερ των Βόσνιων. Ωστόσο, η Σερβία φέρεται να είναι και εκείνη γερά στη μάχη για να τον πείσει, με τις δύο εθνικές ομάδες που «σφάζονται» για τον παικταρά της Παρτιζάν.
Πάντως, για να προχωρήσει η ομοσπονδία της Βοσνίας σε μια τέτοια κίνηση θα πρέπει ο Λούκα Γκάρζα, ο σέντερ των Τίμπεργουλβς, ο οποίος αγωνίστηκε το περασμένο καλοκαίρι ως νατουραλιζέ, να πάρει το διαβατήριο και να λογίζεται πλέον ως Βόσνιος.
Η ομοσπονδία της Βοσνίας, δουλεύει και την περίπτωση του Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Βοσνία, αλλά έχει τουρκικό διαβατήριο.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνική ομάδα της Βοσνίας, στην οποία ηγούνται ο Μούσα και ο Νούρκιτς, με τη προσθήκη ενός εκ των προαναφερθέντων νατουραλιζέ και του Μπιμπέροβιτς, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση στο Eurobasket του 2025.
Η ανάρτηση για τον Πάντερ και τον Μπόλντγουιν
Kevin Punter and Wade Baldwin IV are viewed as candidates to represent Bosnia and Herzegovina 🇧🇦😲 pic.twitter.com/o6pjE7MFmf
— BasketNews (@BasketNews_com) December 7, 2023
- Οι 36 πόντοι του Φουρνιέ, το ρεκόρ καριέρας με τους Νικς και οι τρεις 30άρες στο 2026 (vids)
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/3): Δράση με Champions League και τον επαναληπτικό τελικό του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ
- «Ξεχύθηκαν» στους δρόμους στο Μαρόκο – Οπαδοί βγήκαν για να πανηγυρίσουν το Κόπα Άφρικα (vids)
- Ο Φουρνιέ… ανάγκασε τον Γιασικεβίτσιους σε αυτοκριτική: «Είναι ξεκάθαρο ότι έκανα κακή δουλειά» (vid)
- Μπαρτζώκας σε Μπόλντγουιν: «Σε αγαπάμε γι αυτό που έκανες στον Παναθηναϊκό» (vid)
- Ο Μπραχίμ Ντίαζ πανηγύρισε το Κόπα Άφρικα στο… Μπερναμπέου (vid)
- Ολυμπιακός: Το πρόγραμμά του μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου της Euroleague
- Προσφυγή της Σενεγάλης στο CAS μετά την αφαίρεση του Κόπα Άφρικα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 18.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/rafael-barquero-nu-qycrZnS0-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442