Κρήτη: Το μοιραίο λάθος που «σκότωσε» την 92χρονη στο γηροκομείο – Δεν κατάλαβε ότι έπινε απολυμαντικό
Οι αρχές αλλά και ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου ψάχνουν, ακόμα και μέσα από τις κάμερες ασφαλείας, να εντοπίσουν το ανθρώπινο χέρι που τοποθέτησε, κατά λάθος όπως εκτιμάται, το πλαστικό μπουκάλι με το καθαριστικό,
Καρέ-καρέ έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας όλο το σκηνικό με την 92χρονη τρόφιμο της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στο Ηράκλειο, η οποία κατέληξε αφού ήπιε κατά λάθος καθαριστικό υγρό αντί για νερό.
Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η ηλικιωμένη ήπιε από το μπουκάλι που της έδωσε η 23χρονη νοσηλεύτρια για να πάρει τα φάρμακα της. Η άτυχη γυναίκα φέρεται να έπινε σιγά-σιγά για σχεδόν μισή ώρα μέχρι που άρχισε να δυσφορεί, να βήχει και να βγάζει αφρούς, κινητοποιώντας τους πάντες στη δομή.
Δυστυχώς, η γιαγιά είχε σοβαρής μορφής άνοια και έτσι δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι αυτό που έπινε δεν ήταν νερό.
Από μέρους του προσωπικού, έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενημερώθηκε η οικογένεια αλλά και το ΕΚΑΒ για την άμεση διακομιδή της στο νοσοκομείο.
Τώρα οι αρχές αλλά και ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου ψάχνουν, ακόμα και μέσα από τις κάμερες ασφαλείας, να εντοπίσουν το ανθρώπινο χέρι που τοποθέτησε, κατά λάθος όπως εκτιμάται, το πλαστικό μπουκάλι με το καθαριστικό, στο ντουλάπι με τα μπουκάλια νερού και τα ποτήρια.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το επίμαχο υγρό ήταν διαυγές και δεν είχε οσμή που να παρέπεμπε σε απολυμαντικό. Πάντως, η ακριβής σύνθεση του υγρού επρόκειτο να διασαφηνιστεί μετά το πόρισμα των αρμοδίων, καθώς έχει ήδη σταλεί δείγμα για ανάλυση σε ειδικά εργαστήρια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τεχνικός έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ελέγχου σε βάθος δέκα ημερών. Ο χώρος που βρίσκεται το ντουλάπι και χρησιμοποιείται από τους νοσηλευτές, δε διαθέτει κάμερα ασφαλείας, όμως στην είσοδο του χώρου αυτού «βλέπει» καθαρά κάμερα που είναι εγκατεστημένη σε κοινόχρηστο χώρο της δομής.
Τρεις συλλήψεις – Σε κατάσταση σοκ ο γαμπρός της 92χρονης
Οι τρεις συλληφθέντες – ο 53χρονος ιδιοκτήτης, μία 28χρονη προσωρινά υπεύθυνη της μονάδας και μία 23χρονη νοσηλεύτρια – οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άφησε ελεύθερους, ενώ διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.
Οι τρεις αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ ο 53χρονος φέρεται να βαρύνεται επιπρόσθετα με την κατηγορία της παράνομης λειτουργία της δομής, καθώς υπήρχε από τον περασμένο Ιούνιο απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης για διακοπή λειτουργίας λόγω έλλειψης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας. Ωστόσο, το γηροκομείο φέρεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, λειτουργούσε με προσωρινή δικαστική απόφαση.
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)



























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442