Με δύο αναμετρήσεις στο πρόγραμμά της ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική της Superleague και μαζί ο πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.
Στο ντέρμπι της ημέρας, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Άρη στην «OPAP Arena» και επικράτησε με σκορ 1-0. Με τη νίκη της αυτή η Ένωση αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 30 πόντους, ενώ οι Θεσσαλονικείς έμειναν στους 20 και την 5η θέση.
Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι και ανέβηκε στη δεύτερη θέση – Στο -1 από τον Παναθηναϊκό.
Την επόμενη αγωνιστική (14η), που θα είναι η πρώτη του δεύτερου γύρου, ο Παναθηναϊκός παίζει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (9/12, 20:00), η ΑΕΚ στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό (10/12, 16:00), ο Ολυμπιακός στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό (10/12, 17:30) και ΠΑΟΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη (10/12, 20:30).
Οσον αφορά στη μάχη της παραμονής, στην τελευταία θέση ισοβαθμούν η Κηφισιά με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που έχουν από 8 βαθμούς, ενώ ο Παναιτωλικός είναι στην 12η θέση με 9 πόντους.
Ρίχνουν τους τόνους Σλοτ και Σαλάχ στην ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσά τους μετά τη συνάντηση που είχαν. Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Αιγύπτιος για το ματς με την Μπράιτον (13/12, 17:00).
Ο Αταμάν μίλησε στην Gazzetta dello Sport πριν από λίγες ημέρες, μέσω της οποίας αποποιήθηκε τον τίτλο του φαβορί για τον Παναθηναϊκό για κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ενώ αναφέρθηκε και στον Ομπράντοβιτς
Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Λανουά θα συζητηθεί τον Μάιο, άρα μέχρι τότε ο Γάλλος πρόεδρος της ΚΕΔ κρίνεται από την εικόνα της διαιτησίας και από την απόδοση των αλλοδαπών ρέφερι
Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη για να αγωνιστεί στη Euroleague, αναμένεται αν αφιχθεί στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού το πρωί της προσεχούς Κυριακής (14/12)