Boeing: Διαρροή ευαίσθητων δεδομένων μετά από κυβερνοεπίθεση
Τα στοιχεία της Boeing δημοσιεύτηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην ιστοσελίδα της Lockbit
Εσωτερικά δεδομένα της Boeing, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στους τομείς της αεροδιαστημικής και της άμυνας παγκοσμίως, δημοσιεύθηκαν διαδικτυακά την Παρασκευή από τη Lockbit, ομάδα χάκερ που εκβιάζει τα θύματά της κλέβοντας και δημοσιοποιώντας δεδομένα, εκτός εάν καταβάλλονται λύτρα.
Οι χάκερ τον Οκτώβριο δήλωσαν ότι είχαν αποκτήσει «τεράστιες ποσότητες» ευαίσθητων δεδομένων από τον γίγαντα της αεροδιαστημικής και θα τα δημοσιοποιούσαν στο διαδίκτυο εάν η Boeing δεν πλήρωνε λύτρα μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.
Τα στοιχεία της Boeing δημοσιεύτηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην ιστοσελίδα της Lockbit.
Σύμφωνα με το Reuters, τα αρχεία χρονολογούνται κυρίως από τα τέλη Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.
Σε ανακοίνωσή της, η Boeing επιβεβαίωσε ότι αντιμετώπισε ένα περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο κυρίως με «στοιχεία» που αφορούσαν ανταλλακτικά και δραστηριότητες διανομής της εταιρείας.
«Γνωρίζουμε ότι, σε σχέση με αυτό το περιστατικό, μία εγκληματική ομάδα ransomware δημοσίευσε πληροφορίες που ισχυρίζεται ότι πήρε από τα συστήματά μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Boeing. «Συνεχίζουμε να ερευνούμε το περιστατικό και θα παραμείνουμε σε επαφή με τις αρχές επιβολής του νόμου, τις ρυθμιστικές αρχές και τα πιθανά επηρεαζόμενα μέρη, ανάλογα με την περίπτωση», καταλήγει.
Η εταιρεία είπε ότι «παραμένει σίγουρη» ότι το συμβάν δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των αεροσκαφών ή των πτήσεων, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η Lockbit έλαβε δεδομένα σχετικά με θέματα που σχετίζονται με τον κλάδο οπλικών συστημάτων της εταιρείας ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα.
Η ομάδα ransomware Lockbit, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ρωσόφωνα φόρουμ για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο τον Ιανουάριο του 2020, έχει εντοπιστεί και ταυτοποιηθεί για επιθέσεις σε οργανισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία και τη Βραζιλία, δήλωσε η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Trend Micro πέρυσι.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρεία ονόμασε την ομάδα «μία από τις πιο επαγγελματικές οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες στο σκοτεινό διαδίκτυο».
Η ομάδα έχει χτυπήσει 1.700 αμερικανικούς οργανισμούς, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ (CISA).
Πηγή ΟΤ
- Σεισμός τώρα στη Ναύπακτο
- Αταμάν: «Αν κάνουμε το 2/2 θα είμαστε στα πλέι οφ»
- Αγορά εργασίας: Σε δύσκολη θέση όσοι χάνουν την εργασία τους λόγω της τεχνητής νοημοσύνης
- Μπαρτζώκας: «Τρομερό παιχνίδι από Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ»
- Καιρός: Οι τρεις φάσεις πριν και μετά το Πάσχα – Εναλλαγές θερμών και ψυχρότερων αερίων μαζών
- Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-93: Έσπασε την «κατάρα» και πάει για 6άδα!
- Oil Prices Surge Amid Escalating Middle East Tensions
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 102-88: Τη… διέλυσε με σούπερ δίδυμο Ντόρσεϊ – Βεζένκοφ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442