Απώλειες 27,8 εκατομμύρια ευρώ είχε το τμήμα μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης παρά το γεγονός ότι κατέκτησε την Euroleague (νικώντας 79-78 τον Ολυμπιακό στο Κάουνας).
Όπως εξηγεί η ισπανική εφημερίδα «Marca», αυτό συνέβη ακριβώς επειδή κατέκτησε την Euroleague, αφού τα μπόνους που καταβλήθηκαν στους παίκτες εκτόξευσαν τα έξοδα. Και αυτό, παρά μια χρονιά που το τμήμα έσπασε το ρεκόρ εισοδημάτων του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «2playbook».
Παρά τα συνήθη έσοδα 22 εκατομμυρίων ευρώ, από χορηγίες, εισιτήρια και εμπορικό τμήμα, δεν μπορούσαν να αντισταθμίσουν τις δαπάνες και να φτάσει ο σύλλογος στην επίτευξη θετικού ισοζυγίου ή ακόμα και μηδενικού, κάτι που είναι η μεγάλη επιθυμία του προέδρου Φλορεντίνο Πέρεθ.
Και τις δύο τελευταίες φορές που η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε την Euroleague, τα νούμερα δαπανών επίσης εκτοξεύτηκαν στα ύψη. Τη σεζόν 2017-18 οι ζημιές έφτασαν τα 28,9 εκατ. ευρώ, 30% περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά, ενώ το 2014-15, μετά τη νίκη του Final Four στη Μαδρίτη, το νούμερο ήταν 27,9 εκατομμύρια ευρώ.
Μια από τις φάσεις της χρονιάς εκτυλίχθηκε σε ματς στην Παραγουάη, όταν ποδοσφαιριστής σκόραρε κατά λάθος με το πρόσωπο μετά από διώξιμο αντιπάλου, σαν άλλος... Κώστας Βουτσάς!
Ανδρέας Τεττέη, Σίριλ Ντέσερς, Κάρολ Σβιντέρσκι και Μίλος Πάντοβιτς εντάχτηκαν στον Παναθηναϊκό στις τρεις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους και κόστισαν συνολικά 10,7 εκ. ευρώ.