Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα του δευτέρου ημιχρόνου, επικρατώντας με 3-0 του Αστέρα.
Ο Ελίασον άνοιξε τον δρόμο για την ΑΕΚ, στο ίδιο γήπεδο όπου πέρυσι αποχώρησε με κάταγμα περόνης.
Με 10 παίκτες άφησε στο 52ο λεπτό τον Αστέρα ο Τάσος Σιδηρόπουλος και η Ενωση βρήκε άλλα δύο γκολ με σκόρερ τους Μοχαμάντι και Τσούμπερ.
Δεύτερο διαδοχικό τρίποντο για τους «κιτρινόμαυρους» που ανέβηκαν στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα (17 π.), περιμένοντας πλέον και το αποτέλεσμα του ντέρμπι αιωνίων.
Με πολλές απουσίες και τον Πινέδα στον πάγκο παρατάχθηκε η ΑΕΚ στην Τρίπολη.
Με σουτ του Καλτσά στο 5ο λεπτό ξεκίνησε η αναμέτρηση, ενώ ο Τσούμπερ «απάντησε» για την Ενωση στο 7′.
Στο 12ο λεπτό, η κεφαλιά του Μάνταλου πέρασε άουτ, ενώ στο 23′ οι Αρκάδες σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία: Ο Αστέρας έφυγε στην κόντρα και ο Καλτσάς με τρομερό διαγώνιο σουτ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Στάνκοβιτς.
Με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο από την πλευρά των παικτών της ΑΕΚ, ο Αστέρας, έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ στο 31ο λεπτό. Ωστόσο, ο Στάνκοβιτς είχε αντίθετη άποψη, σταματώντας με το πόδι τον Κρέσπι.
Πολλά τα φάουλ και οι κάρτες στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με την Ενωση να… χτυπάει τελικά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Τσούμπερ πάτησε περιοχή, έκανε τη σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι με πολύ καλό τελείωμα ο Ελίασον έγραψε το 1-0.
Η αποβολή τα έκανε όλα πιο απλά
Με καθυστέρηση ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, καθώς έξω από το γήπεδο επικράτησε χαμός με τους αστυνομικούς και τους οπαδούς της ΑΕΚ.
Το έργο έγινε ακόμα πιο εύκολο για την Ενωση στο 52′. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καστάνιο, αφήνοντας με δέκα παίκτες τον Αστέρα. Μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς Αρκάδων.
Στο 66′ το ωραίο σουτ του Γιόνσον πέρασε άουτ, ενώ στη συνέχεια ο Ματίας Αλμέιδα ανακάτεψε την… τράπουλα της ενδεκάδας.
Τα λεπτά περνούσαν υπέρ των κιτρινόμαυρων και στο 77′ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Μετά από κόρνερ του Ελίασον, ο Μοχαμάντι με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 0-2.
Το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου για την ΑΕΚ μπήκε από τον Στίβεν Τσούμπερ με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής.
Κάπως έτσι, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έφτασε στη νίκη και προετοιμάζεται για το ματς της Πέμπτης κόντρα στη Μαρσέιγ.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League την Τετάρτη (8/4), καθώς επίσης και όλα τα τέρματα της φάσης των «8» - Αποτελέσματα και πρόγραμμα.
Αλμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League για την Ατλέτικο που επικράτησε με 2-0 στο «Καμπ Νου» της Μπαρτσελόνα που έμεινε με δέκα παίκτες στο 44'
Στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η δεύτερη σερί χρονιά ο ΠΑΟΚ ο οποίος υπέστη «γλυκιά» ήττα με 89-85 στη Μούρθια κι έτσι υπερασπίστηκε το +6 του πρώτου αγώνα. Αντίπαλός του και πάλι η Μπιλμπάο