Σεισμός στην Αττική: «Εδώ και μια εβδομάδα έχει διεγερθεί η περιοχή» λέει ο Τσελέντης
Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη για τον σεισμό στην Αττική
Εδώ και αρκετό καιρό, οι σεισμολόγοι βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς είχε παρατηρηθεί έξαρση σε διαφορετικές περιοχές γύρω από την Αττική. Σήμερα, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε μία σεισμική δόνηση 3,8 ρίχτερ που είχε επίκεντρο 8 χλμ. βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής και εστιακό βάθος του στα 13,4 χλμ, εκδηλώθηκε σε μια περιοχή που, όπως αναφέρει ο Άκης Τσελέντης, έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, επισημαίνει ότι αυτού του είδους οι σεισμοί γίνονται αισθητοί στο σύνολο του Λεκανοπεδίου λόγω απόστασης, μικρούς εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης.
«Το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό»
«Έγινε στην περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα και έχουμε σεισμούς μικρού μεγέθους αλλά λόγο απόστασης, μικρού εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης γίνονται αισθητοί στο σύνολο του λεκανεπεδίου» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο καθηγητής Τσελέντης αναφέρει ακόμα ότι το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, «δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς».
Η εκτίμησή του είναι ότι δεν θα υπάρξει θέμα από την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας και αναφέρει ότι «το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχει πυκνώσει τα όργανα του στην περιοχή και παρακολουθεί την όλη εξέλιξη της ακολουθίας με μεγάλη ακρίβεια».
Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη
«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
==>10:00am ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ SKY
==>10:20am ΕΡΤ
Στης 6:35 σήμερα το πρωί είχαμε ένα μικρό σεισμό μεγέθους 3,8 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 8 χλμ. βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 13,4 χλμ.
Έγινε στην περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα και έχουμε σεισμούς μικρού μεγέθους αλλά λόγο απόστασης, μικρού εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης γίνονται αισθητοί στο σύνολο του λεκανεπεδίου·
Τι σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς.
Εκτιμώ ότι δεν έχουνε θέμα αλλά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχει πυκνώσει τα όργανα του στην περιοχή και παρακολουθεί την όλη εξέλιξη της ακολουθίας με μεγάλη ακρίβεια.»
Δείτε την ανάρτηση
- Καταγγελία για σκληρή βία ανηλίκων κατά 11χρονης – Τη χτύπησαν και την εξανάγκασαν να γονατίσει τραβώντας βίντεο
- Μπαρτζώκας: «Εκνευριστήκαμε από τα πολύ φτηνά λάθη και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο γήπεδο»
- Το «κλειδί» για τη νίκη και για το πρωτάθλημα
- ΕΕ: Διεύρυνση της αποστολής «Ασπίδες» στα Στενά του Ορμούζ θα εξετάσει το Συμβούλιο Υπουργών
- Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό τροχαίο με αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας – Σοκαριστική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα
- Νέες ιδέες σε μια εμπορική αγορά που… φλέγεται
- Αρχεία Έπσταϊν: Νέες αποκαλύψεις για Αλ Φαγιέντ και Μπιλ Γκέιτς
- Συγκλονιστικός Βεζένκοφ: «Μέχρι πότε θα χάνονται νέες ψυχές στο βωμό των ομάδων;»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mohammad-alizade-91PVsccQXbc-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442