Το εισιτήριο για τον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου (07/10) στους κρίκους σφράγισε και επίσημα ο Λευτέρης Πετρούνιας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Αμβέρσας, απέχοντας πλέον ένα βήμα από την κατάκτηση της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».
Χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνισή του, ο 32χρονος πρωταθλητής κατέλαβε τη 2η θέση στον προκριματικό των κρίκων με 14,900 βαθμούς, πίσω μόνο από τον Κινέζο «χρυσό» Ολυμπιονίκη Γιανγκ Λιου (15,200 β.), και μπήκε άνετα στην οκτάδα των φιναλίστ, την οποία συμπλήρωσαν κατά σειρά πρόκρισης ο Κινέζος Χάο Γιόου (14,800 β.), Αζέρος Νικίτα Σιμόνοφ (14,666 β.), ο Αυστριακός Βίντσεντς Χεκ (14,600 β.), οι Αρμένιοι Αρτούρ Αβετισιάν (14,433 β.) και Βαχάγκν Νταβτιάν (14,433 β.) και ο Βρετανός Χάρι Χέπγουορθ (14,366 β.).
Στον τελικό του Σαββάτου (07/10, 18:00 – 19:00 ώρα Ελλάδας) ο «άρχοντας των κρίκων» θα είναι φαβορί για ένα μετάλλιο, αλλά και για την κατάκτηση της μίας και μοναδικής θέσης που οδηγεί απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.
Ο Πετρούνιας θα έχει στην πραγματικότητα τέσσερις αντιπάλους στη μάχη για το Ολυμπιακό εισιτήριο και θα κληθεί να υποσκελίσει τον Αζέρο Σιμόνοφ, τον Αυστριακό Χεκ και τους Αρμένιους Αβετισιάν και Νταβτιάν, δεδομένου ότι οι υπόλοιποι φιναλίστ έχουν ήδη εξασφαλίσει την ομαδική Ολυμπιακή πρόκριση με την Κίνα και τη Βρετανία και δεν δικαιούνται να διεκδικήσουν επιπλέον θέσεις.
Βάσει κλήρωσης, ο Έλληνας υπερπρωταθλητής θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του 3ος μεταξύ των οκτώ αθλητών που θα αγωνιστούν στον τελικό.
Αυτή θα είναι η έκτη συνεχόμενη παρουσία του Λευτέρη Πετρούνια σε τελικό παγκόσμιου πρωταθλήματος, αφού η αρχή είχε γίνει το 2014 στη Νανίνγκ της Κίνας, όπου είχε κερδίσει την 6η θέση, για να ακολουθήσουν τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια το 2015 στη Γλασκόβη, το 2017 στο Μόντρεαλ και το 2018 στην Ντόχα, καθώς και η 4η θέση το 2019 στην Στουτγάρδη, ενώ απουσίασε από τις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2021 και 2022.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
LIVE: Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 3.
LIVE: Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από MEGA και COSMOTE SPORT 2.
Αυτοψία στα εν εξελίξει έργα αναβάθμισης, προϋπολογισμού περί το 1 εκ. ευρώ, πραγματοποίησαν ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης κι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ισίδωρος Κούβελος.