Πέταξε εκτός League Cup τη Σίτι η Νιουκάστλ (1-0) – Πρόκριση για τη Λίβερπουλ επί της Λέστερ (3-1)
Την έκπληξη έκανε η Νιουκάστλ η οποία επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 1-0 και την πέταξε εκτός League, ενώ στην επόμενη φάση προκρίθηκαν Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Τσέλσι.
Την πρώτη εφετινή της ήττα σε επίσημη διοργάνωση (Αγγλία και Ευρώπη) γνώρισε απόψε στο Σεντ Τζέιμς Παρκ η Μάντσεστερ Σίτι από τη Νιουκάστλ με 1-0 και ταυτόχρονα τον αποκλεισμό από τον 3ο γύρο του League Cup Αγγλίας.
Το γκολ του Ίσακ στο 53΄ έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση και να χαρίσει στους «ανθρακωρύχους» τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ήταν η πρώτη επιτυχία για τη Νιουκάστλ απέναντι στους «Πολίτες» μετά από 10 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (8-2-0 το ρεκόρ της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα).
Πρόκριση και για Τσέλσι
Με βασικό τον Κώστα Τσιμίκα, η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή στο β’ μέρος και νίκησε με 3-1 τη Λέστερ, ενώ δύσκολες προκρίσεις πέτυχαν Τσέλσι και Άρσεναλ με το ίδιο σκορ (1-0) επί των Μπράιτον και Μπρέντφορντ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 3ου γύρου στο League Cup Αγγλίας έχουν ως εξής:
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Η ατυχία χτύπησε την πόρτα των Ντένβερ Νάγκετς, αφού όπως διαπιστώθηκε, ο τραυματισμός του Γιόνας Βαλαντσιούνας θα τον κρατήσει εκτός δράσης για τον επόμενο μήνα, όπως ακριβώς συνέβη και με τον Νίκολα Γιόκιτς.
Ο Ολυμπιακός έχει χτίσει ένα απίθανο σερί νικών επί του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια, ενώ συνολικά υπέρ του -και με μεγάλη διαφορά- είναι η παράδοση των αναμετρήσεων με τους «πράσινους» στην κορυφαία διοργάνωση.
Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί το βράδυ της Παρασκευής (21:15) τον Ολυμπιακό σε ένα κρίσιμο ντέρμπι «αιωνίων» στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Euroleague.