Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γκουαρντιόλα: «Δεν σκέφτεσαι κούπες τον Σεπτέμβριο»

Γκουαρντιόλα: «Δεν σκέφτεσαι κούπες τον Σεπτέμβριο»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε για τη σεζόν που βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημα, αλλά και για τη νοοτροπία που θέλει να έχουν οι παίκτες του.

«Το να σκέφτεσαι τα τρόπαια στα τέλη Σεπτεμβρίου είναι λάθος», είπε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ως…απάντηση στις δηλώσεις του 23χρονου εξτρέμ Φιλ Φόντεν, που είπε ότι ήθελε να κερδίσει όλους τους πιθανούς τίτλους αυτή τη σεζόν με τη Μάντσεστερ Σίτι.

«Ο Φιλ (Φόντεν) είναι τόσο νέος, θα καταλάβει με τον καιρό», είπε χαμογελώντας ο Καταλανός προπονητής σε συνέντευξη Τύπου, την παραμονή της αναμέτρησης με τη Νιούκαστλ στο League Cup, το μοναδικό τρόπαιο που διέφυγε πέρυσι από τους «Πολίτες», νικητές του πρωταθλήματος, του FA Cup και του Champions League.

«Είναι καλό να έχεις φιλοδοξίες, αλλά, όπως λέω πάντα στους παίκτες, η φιλοδοξία πρέπει να είναι για τον επόμενο αγώνα», συνέχισε ο Γκουαρντιόλα.

«Ίσως τον Απρίλιο ή τον Μάιο, αν είσαι ακόμα στην κούρσα, ίσως μπορείς να αρχίσεις να το σκέφτεσαι. Τώρα, στα τέλη Σεπτεμβρίου, το να σκέφτεσαι τα τρόπαια είναι λάθος.»

Ο Φόντεν είπε ότι θα ήταν «λίγο λυπημένος» στην ιδέα ότι δεν θα μπορέσει να βιώσει τον ίδιο ενθουσιασμό στο μέλλον. Με τον συμπαίκτη του Τζακ Γκρίλις είπε ότι, «μιλήσαμε λίγο για αυτό και ο μόνος τρόπος είναι να το ξανακάνουμε, και περισσότερο», είπε ο Άγγλος διεθνής στο Sky Sports.

Για την αναμέτρηση στο Νιούκαστλ, ο Γκουαρντιόλα στερείται τον Ρόντρι λόγω τιμωρίας και αρκετούς παίκτες (Τζον Στόουνς, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα.) λόγω τραυματισμού.

Ωστόσο, θα πρέπει να μπορέσει να έχει ξανά τον Ματέο Κόβατσιτς, ο οποίος δεν ήταν διαθέσιμος από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Γκουαρντιόλα σχεδιάζει να ξεκουράσει παίκτες όπως ο Κάιλ Γουόκερ και ο Ρούμπεν Ντίας, «επειδή έχουν ήδη εξαντληθεί» από τη σειρά των αγώνων. «Δεν πρόκειται να σπαταλήσω το 1% της ενέργειάς μας» για το League Cup, υποστήριξε.

Σκοπεύει να χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν έχουν χρόνο παιχνιδιού και «που το χρειάζονται, ίσως παιδιά από την ακαδημία και εγώ για λίγα λεπτά αν η πλάτη μου είναι καλύτερη», αστειεύτηκε ο προπονητής, που χειρουργήθηκε τον Αύγουστο.

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024