Μιχάηλ Βαρθακούρης: Έκθεση φωτογραφίας στο Παρίσι
Ο γιος του Γιάννη Πάριου ασχολείται με τη φωτογραφία και αποτύπωσε στιγμές από το ελληνικό τοπίο.
Το Παρίσι λούστηκε από το φως της Ελλάδας και ταξίδεψε στις Κυκλάδες μέσα από την έκθεση φωτογραφίας του Μιχαήλ Βαρθακούρη, που παρουσιάστηκε στην Πόλη του Φωτός. Ο γιος του Γιάννη Πάριου και της Σοφίας Αλιμπέρτη εγκαινίασε την έκθεση του, με τίτλο «Πλην Πυρός» στο «Maison de La Grece» στο Παρίσι.
Με έμπνευση το ελληνικό φως
Η έκθεση του καλλιτέχνη είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα. Με την ματιά του και τον φωτογραφικό του φακό και με πρωταγωνιστές τη γυναίκα και τη θάλασσα ο Μιχαήλ Βαρθακούρης, αποτυπώνει, με ποιητικό τρόπο, στα έργα του, την αέναη κίνηση της θάλασσας και τη δυναμική παρουσία της γυναίκας.
Με αγάπη και ταλέντο στη φωτογραφία

Ο Μιχαήλ Βαρθακούρης με την Σοφία Αλιμπέρτη και τον Έλληνα πρόξενο στο Παρίσι Γιώργο Κοντό
Έργα εμπνευσμένα από την Ελλάδα
Την έκθεση στο Παρίσι εκτός από τη συμμετοχή της Ελληνικής πρεσβείας της Γαλλίας (μια πρωτοβουλία του Έλληνα πρόξενου στη γαλλική πρωτεύουσα Γιώργου Κοντού που διοργανώθηκε από την COMMUNAUTÉ HELLÉNIQUE DE PARIS ET DES ENVIRONS και την πρόεδρο της Σέτα Θεοδωρίδου) τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της UNESCO, της επιχειρηματικής αλλά και της επιστημονικής κοινότητας καθώς και άλλες προσωπικότητες από τον χώρο της Τέχνης.

Ο Μιχαήλ Βαρθακούρης ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής κοινότητας του Παρισιού
Στο πλευρό του βρίσκονταν και η μητέρα του Σοφία Αλιμπέρτη, που δεν έκρυψε τη συγκίνησή της όταν εκείνος πήρε το μικρόφωνο και έκανε μια ενδελεχή ξενάγηση στα έργα του.
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442