Την περσινή σεζόν ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο αδιαμφισβήτητος MVP της Euroleague και το πιο λαμπρό αστέρι της ομαδάρας που έφτιαξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό. Φέτος; Το ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού προφανώς αλλάζει τους όρους για τον διεθνή φόργουορντ που έχει να ανέβει ένα… βουνό ως ότου βρει τον χώρο και τον ρόλο του στο ΝΒΑ.
Οι Kings του Σακραμέντο είναι μια ομάδα playoffs, που διατήρησε το ρόστερ της και έχει μοιράσει από πέρσι τους ρόλους. Ο Σάσα λοιπόν πρέπει να κερδίσει σταδιακά και βήμα-βήμα τον χρόνο συμμετοχής του παρότι πολύ λογικά για εκείνον οι προσδοκίες είναι μεγάλες.
Είναι χαρακτηριστική η πρόβλεψη του Sports Illustraded για εκείνον μέσα από την «ανάγνωση» των ως τώρα δεδομένων για το franchise και τον νέο αγωνιστικό του κύκλο. Τον Βούλγαρο διεθνή τον τοποθέτησε στο rotational bench, κάτι που σημαίνει πως θα βρίσκεται στο rotation που θα κάνει ο Μπράουν, με τους παίκτες που θα φέρνει από τον πάγκο μετά τους βασικούς Φοξ, Χουέρτερ, Μάρεϊ, Μπαρνς και Σαμπόνις. Θα κινείται ανάμεσα στο «3» και το «4» και αυτό είναι καλό διότι η πίτα του rotation για εκείνον μεγαλώνει. Η λογική λέει όμως ότι σε πρώτη φάση η ένταξη του θα αφορά σε έναν ρόλο 12΄-18΄λεπτών ανά ματς.
Είναι χαρακτηριστική η πρόβλεψη του Sports Illustraded
H διαφοροποίηση των ρόλων όπως την παρουσιάζει το Sports Illustrated Starters: G De’Aaron Fox G Kevin Huerter F Keegan Murray F Harrison Barnes C Domantas Sabonis Rotational Bench: G Malik Monk G Davion Mitchell G Chris Duarte F Sasha Vezenkov F Trey Lyles C JaVale McGee Deep Bench: C Alex Len G Colby Jones F Kessler Edwards Two-Way: F Jalen Slawson G Keon Ellis G Jordan Ford
Όπως παρατηρούμε παρακάτω στην ίδια κατηγορία με τον Σάσα θα είναι και ο Τρέι Λάιλς, με τον οποίο αναμένεται να δώσει μεγάλη μάχη για το Νο.2 στην ιεραρχία των power forwards πίσω από τον βασικό Χάρισον Μπαρνς που το παιχνίδι του μοιάζει πολύ με τον Βεζένκοφ καθώς και εκείνος με όπλο το καλό του σουτ έξω από την γραμμή μοιράζεται χρόνο στο rotation και από το «4» αλλά και από το «3».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.