Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Opel Experimental Concept: Από το πείραμα στην πράξη

Opel Experimental Concept: Από το πείραμα στην πράξη

H γερμανική φίρμα συστήνει από τον Μόναχο ένα πρωτότυπο μοντέλο που αναλαμβάνει να συστήσει τη νέα αιχμηρότερη σχεδιαστική της κατεύθυνση χωρίς να αποκλείεται η μελλοντική κατασκευή του ως του νέου «halo car» της Opel

Η Opel δίνει από τη γερμανική μπιενάλε μέσω του Experimental Concept μια γεύση από τις προθέσεις της σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του σχεδιαστικού κώδικα που θα επηρεάσει το σύνολο των μοντέλων της στο άμεσο μέλλον. Aυτή ωστόσο δεν είναι η μοναδική διάσταση του επίμαχου πρωτότυπου που υπακούει στις επιταγές του δυναμικού είδους των coupe SUV καθώς κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δούμε στο μέλλον ένα αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής που θα αναβιώσει το κληροδότημα του Manta με ηλεκτρικούς όρους, με ορίζοντα το 2025.

Στις λεπτομέρειες της σχεδίασης που θα δούμε και σε πιο «ταπεινές» κατασκευές της Opel στο μέλλον συγκαταλέγεται η νέα προσέγγιση στο μοτίβο Vizor που χαρακτηρίζει τα νεότερα μοντέλα της γερμανικής φίρμας και η οποία στην προκειμένη περίπτωση υιοθετεί μια τεσσάρων διαστάσεων υλοποίηση, όπως την ονομάζει η γερμανική φίρμα, θέλοντας, εκτός από την αισθητική εξέλιξη να τονίσει και την πρόοδο της τεχνολογίας σε επίπεδο συστημάτων επιτήρησης που βρίσκονται κρυμμένα στην μάσκα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων lidar, παντός είδους αισθητήρες αλλά και κάμερα.

Περισσότερο «προφανείς» είναι οι… υπαγορεύσεις της αεροδυναμικής στην εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου που εκτός από τις λείες καλοσμιλεμένες επιφάνειές του και την coupe σιλουέτα του διαθέτει ουκ ολίγα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω τμήμα προς όφελος της μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και των αθλητικών του επιδόσεων αναλόγως με την εκάστοτε οδηγική συνθήκη. Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό οι εξωτερικοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες που παρεπιδημούν στην τελευταία κολώνα ενώ τις αεροδυναμικές επιταγές υπακούν προφανώς και οι ιδιάζουσας σχεδίασης τροχοί.

Στις λεπτομέρειες που αξίζει να συγκρατήσει κανείς είναι και η πανοραμική ηλιοροφή η οποία συνδυαστικά και με τις εξωτερικές διαστάσεις του «οικογενειακού compact SUV» και φυσικά την διαμόρφωση των επιμέρους στοιχείων του εσωτερικού συνηγορεί στην μέγιστη δυνατή ευρυχωρία. Για την ακρίβεια η Opel έχει φανταστεί το μέλλον με μινιμαλιστικούς όρους χάρη στην σύγχρονη τεχνολογία απαλλάσσοντας πλήρως τον θάλαμο του Experimental από οθόνες.

Τον συγκεκριμένο ρόλο αναλαμβάνουν head-up display και προηγμένες τεχνολογίες τρισδιάστατης προβολής και επαυξημένης πραγματικότητας που συνεργάζονται με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και μεταβάλλονται με βάση τις προτιμήσεις του οδηγού μέσω φωνητικών εντολών ή μιας επιφάνειας Pure Pad η οποία εμφανίζει τα συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα χειριστήρια. Το ίδιο sci-fi σκεπτικό επικρατεί και στις υπόλοιπες επιφάνειες με τις επενδύσεις  να αποτελούν προϊόντα τρισδιάστατης εκτύπωσης σε κυψελοειδές μοτίβο και να διαθέτουν ηλεκτροχρωματικές ιδιότητες, μεταβάλλοντας την απόχρωσή τους ως ένα επιπλέον μέσο αλληλεπίδρασης με τον οδηγό.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024