«Γελάει» η Ευρώπη με την αποβολή του Γουόκαπ: «Η πιο soft που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια»
Την αποβολή του Τόμας Γουόκαπ στον δεύτερο τελικό με τον Παναθηναϊκό σχολίασαν οι Λιθουανοί δημοσιογράφοι του BasketNews, Ντονάτας Ουρμπόνας και Αουγκούστας Σουλιάουσκας.
Την αποβολή του Τόμας Γουόκαπ στο χθεσινό ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό σχολίασαν στο podcast «Urbonus» του λιθουανικού site «BasketNews», οι δημοσιογράφοι Ντονάτας Ουρμπόνας και Αουγκούστας Σουλιάουσκας.
Οι παρουσιαστές του μπασκετικού podcast τόνισαν πως οι αποφάσεις των διαιτητών να αποβάλλουν τον γκαρντ του Ολυμπιακού με ένα αντιαθλητικό φάουλ και μία τεχνική ποινή για θέατρο ήταν το λιγότερο υπερβολικές.
Η αναφορά τους στην αποβολή του Γουόκαπ από τον τελικό:
Σουλιάουσκας: «Ξέρεις τι ήταν πολύ «soft»; Η αποβολή του Γουόκαπ».
Ουρμπόνας: «Η πιο «soft» αποβολή που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια».
Σουλιάουσκας: «Αρχικά το αντιαθλητικό που έχει χρεωθεί στον Πάρις Λι ήταν μία μπασκετική κίνηση. Προστάτευε τον εαυτό του και ήταν απλά άτυχος που τον βρήκε σε εκείνο το σημείο. Αλλά νομίζω πως η τεχνική ποινή για το flopping είναι ακόμα χειρότερη. Για τη φάση με τον Λι είναι και ατυχία ότι είναι σε εκείνο το σημείο. Αλλά στη δεύτερη φάση δεν νομίζω ότι πέφτει κάτω επίτηδες σε καμία περίπτωση. Τον βλέπεις ότι πάει αμέσως να σηκωθεί. Συμβαίνει αυτό σε έναν αγώνα, όταν δέχεσαι ένα χτύπημα όταν δεν το περιμένεις και βρίσκεσαι στο έδαφος. Και ο διαιτητής σφυρίζει αμέσως flopping».
Ουρμπόνας: «Είμαστε δύο αντικειμενικοί κριτές που σχολιάζουν το περιστατικό. Εσύ λες ότι δεν ήταν flopping, εγώ προσωπικά δεν είμαι 100% σίγουρος. Το πρόβλημα είναι πως όταν υπάρχει αυτή η λεπτή γραμμή, η τεχνική ποινή στην ουσία αποφασίζει την εξέλιξη του παιχνιδιού για τον Ολυμπιακό. Η αποβολή του Γουόκαπ τους «πόνεσε» πολύ και πραγματικά δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο να βγάζεις εκτός παιχνιδιού έναν παίκτη για κάτι τέτοιο και για τις συγκεκριμένες φάσεις. Αν θεωρείς ότι έχει κάνει flopping μπορείς να του δώσεις προειδοποίηση. Αλλά αυτό δεν ήταν «καθαρό» και δίνεις την τεχνική αμέσως. Δεν ξέρω, για μένα δεν είναι σωστό».
Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή:
- Η προφητική ατάκα του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Το να πεθάνεις στο γήπεδο είναι το πιο όμορφο πράγμα…»
- Η UEFA ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Έφυγε» ο Ντούσαν Βουγιόσεβιτς
- Το μήνυμα του Ταρέμι για την εκεχειρία στον πόλεμο: «Να ζήσει το Ιράν»
- Γράφει ιστορία ο Παπανικολάου: Έγινε τρίτος παίκτης με τα περισσότερα ματς στην Euroleague
- Το πανό-σπόντα των οπαδών της Ζαλγκίρις και η… ιδιαίτερη απάντηση της Ντουμπάι (pics)
- Οι διαιτητές της 37ης αγωνιστικής – Ο Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Βαλένθια
- Το συγκινητικό «αντίο» του Πίρλο στον Λουτσέσκου: «Με μεγάλωσες σαν γιο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)














































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442