Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alpine A110 R Le Mans: Με αγωνιστική αφορμή

Alpine A110 R Le Mans: Με αγωνιστική αφορμή

H γαλλική φίρμα γιορτάζει την εκατονταετηρίδα του 24ωρου αγώνα αντοχής του Le Mans με μια νέα ειδική έκδοση της A 110 R η οποία αποτελεί και την πλέον σκληροπυρηνική του μοντέλου μέχρι σήμερα

Οι κατασκευαστές, ο ένας μετά τον άλλο, τιμούν τα 100 χρόνια που συμπληρώνει φέτος ο 24ωρος αγώνας αντοχής του Le Mans παρουσιάζοντας πρωτότυπα μοντέλα και ειδικές εκδόσεις με αθλητικά γονίδια όπως επιβάλει η περίσταση και η ιστορία του θρυλικού αγώνα.

Η Alpine λόγω καταγωγής και όχι μόνο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από τον παραπάνω κανόνα, παρουσιάζοντας μία ακόμα παραλλαγή της A 110 R, της πιο αθλητικής έκδοσης του αειθαλούς coupe της η οποία υιοθετεί μια σειρά σχεδιαστικών παρεμβάσεων με έμπνευση από το Le Mans. H έκδοση θα κατασκευαστεί αποκλειστικά σε 100 αντίτυπα τα οποία θα διατεθούν σε τιμή που ξεκινά από τα 140.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της έκδοσης, η A110 R Le Mans υιοθετεί αυτονόητα τους χρωματισμούς λευκού και γαλάζιου από την αγωνιστική A 480 που συμπληρώνονται από τους σκούρους χρωματισμούς του γυμνού ανθρακονήματος, υλικό από το οποίο αποτελούνται το καπό, η οροφή και η αεροδυναμική πτέρυγα στο πίσω τμήμα.

Εκτός από τις γαλάζιες αγωνιστικής έμπνευσης λεπτομέρειες που διασπούν την λευκότητα του αμαξώματος, το γαλάζιο χρώμα στολίζει εν είδει περιγράμματος τους carbon τροχούς αλλά και βάφει τις δαγκάνες των φρένων.

Στα ενδότερα, η A110 R Le Mans δεν διαφέρει ριζικά από την «απλή» A 110 R διαθέτοντας ανθρακονημάτινα καθίσματα της Sabelt με επένδυση Alcantara το οποίο επεκτείνεται επίσης στο ταμπλό όσο και στο εσωτερικό των θυρών. Φυσικά δεν λείπουν οι νέες γαλάζιες λεπτομέρειες αλλά τα διακριτικά 24h Le Mans σε στρατηγικά σημεία.

Η νέα έκδοση δεν διαθέτει διαφορές στα μηχανικά και σε άλλα μέρη σε σχέση με την πρόσφατη A110 R η οποία, υπενθυμίζεται ότι έχει μειωμένο βάρος σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου. Ειδικότερα, το συνολικό βάρος περιορίζεται σε 1.082 κιλά με την έκδοση να είναι κατά 34 κιλά ελαφρύτερη από την A110 S. Παράλληλα η R διαθέτει αναθεωρημένη αεροδυναμική σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις αλλά και μια νέα ανάρτηση η οποία αναλαμβάνει να υποστηρίξει τον πιο σκληροπυρηνικό της χαρακτήρα.

Στην αθέατη πλευρά της παρεπιδημεί ο γνωστός τετρακύλινδρος κνητήρας των 1,8 λίτρων ο οποίος αποδίδει 300 ίππους και συνδυαστικά και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της έκδοσης εξασφαλίζει στο γαλλικό coupe τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 285 χλμ./ώρα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024