ΗΠΑ: Το ποσοστό δημοτικότητας του Μπάιντεν βρίσκεται στο 41%
Οι Αμερικανοί ανησυχούν για την οικονομία
Το ποσοστό δημοτικότητας του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο 41%, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της προεδρίας του, αλλά εμφανίζει μικρές διαφορές σε σχέση με την περίοδο πριν από την διαπραγμάτευση σε τεταμένο κλίμα με τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές του Κογκρέσου με αφορμή το ομοσπονδιακό κυβερνητικό χρέος, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.
Η δημοσκόπηση που διεξήχθη σε τέσσερις μέρες ολοκληρώθηκε την Δευτέρα και έδειξε μια οριακή αύξηση στο ποσοστό δημοτικότητας του Μπάιντεν, σε σχέση με τον περασμένο μήνα, όταν το 40% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εγκρίνει τις επιδόσεις του από τότε που ανέλαβε την προεδρία τον Ιανουάριο του 2021.
Κυρίαρχη ανησυχία για τους ερωτηθέντες ήταν η οικονομία. Περίπου 56% των ερωτηθέντων υποστήριξε την αποστολή περισσότερων αμερικανικών όπλων και οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία για τον πόλεμο με τη Ρωσία–σχεδόν όμοιο ποσοστό με εκείνο του Φεεβρουαρίου. Αλλά η υποστήριξη δεν κατανέμεται όμοια και στα δύο πολιτικά κόμματα: περίπου το 73% των Δημοκρατικών στηρίζει την αποστολή μεγαλύτερης βοήθειας σε σύγκριση με το 44% των Ρεπουμπλικανών.
Προεκλογική εκστρατεία
Η εκστρατεία του 2024 θα είναι «ακόμη πιο δαπανηρή» για τον νυν πρόεδρο, επειδή οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έτσι δεν χρειαζόταν τόση διαπροσωπική επαφή.
Ο αγώνας του προέδρου Μπάιντεν για συγκέντρωση κεφαλαίων έρχεται σε μια περίοδο τεράστιας αβεβαιότητας μεταξύ των μεγάλων Ρεπουμπλικανών δωρητών σχετικά με το πού να τοποθετήσουν τα χρήματά τους ενόψει των εκλογών το 2024. «Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα Ρεπουμπλικανών που δεν ενδιαφέρονται για το ποιος θα είναι ο πρόεδρος, εκτός από το ότι δεν θέλουν τον Τραμπ», ανέφερε ένας κορυφαίος επενδυτής της Wall Street.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- «Εκείνη η αχαρακτήριστη ενδυματολογική επιλογή της Τραμπ»
- Πάνω από 1.800 έλεγχοι στην αγορά εν όψει Πάσχα – Πόσες παραβάσεις εντοπίστηκαν
- Η UEFA ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Ιούδας: Και απελθών απήγξατο…
- Απόφαση-ορόσημο για τα «αστέρια» των ξενοδοχείων στη Booking.com
- Πώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μπορεί να περνούν από γενιά σε γενιά
- Δένδιας: Στη νέα εποχή των τεράστιων προκλήσεων μοναδικό κριτήριο είναι ο ρόλος της ισχύος
- Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Έφυγε» ο Ντούσαν Βουγιόσεβιτς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)















































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442