Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Ανταμώνει το 3+3 του 2013 (vid)
Δέκα χρόνια μετά τον τελικό του Λονδίνου του 2013 και το επικό back to back του Ολυμπιακού, «ερυθρόλευκοι» και «βασίλισσα» θα συναντηθούν ξανά στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (21/05, 20:00), έχοντας και οι δύο τις παλιοσειρές τους ξανά στην πρώτη γραμμή.
Οι ημιτελικοί του φετινού Final 4 της Euroleague ολοκληρώθηκαν και πλέον γνωρίζουμε το ζευγάρι του μεγάλου τελικού της διοργάνωσης με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης για τέταρτη φορά στην ιστορία τους.
Δέκα χρόνια μετά τον επικό τελικό του 2013 και την ολοκλήρωση του back to back με την κατάκτηση της δεύτερης σερί Euroleague, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τη «βασίλισσα» με φόντο το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης. Είχε μεσολαβήσει και ο τελικός του 2015 στη Μαδρίτη εκεί όπου οι Ισπανοί είχαν νικήσει στην έδρα τους τον Ολυμπιακό του Γιάννη Σφαιρόπουλου.
Σε σχέση με τον τελικό του 2013 όμως υπάρχουν 3 στελέχη και από τις δύο ομάδες που βρίσκονται ξανά στους δύο αντιπάλους. Από πλευράς Ρεάλ η… Αγία Τριάδα των «γερόλυκων» Γιουλ, Ρούντι και Ροντρίγκεθ συνεχίζει να προσφέρει μεγάλες στιγμές στους φιλάθλους των «μερένχες». Οι τρεις τους μάλιστα σε εκείνον τον αλησμόνητο για τους «ερυθρόλευκους» τελικό είχαν σκοράρει τους 52 από τους 88 πόντους της Ρεάλ (21 ο Ρούντι, 17 ο Σέρχιο και 14 ο Γιουλ).
Από την άλλη, κοινό σημείο στον Θρύλο και σύνδεση με το παρελθόν είναι οι τρεις «πυλώνες» της ομάδας και αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη εμπειρία από Final 4. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Κώστας Σλούκας βρίσκονταν στην 02 Arena του Λονδίνου το 2013 και σήκωναν στο τέλος της βραδιάς το 3ο τρόπαιο στην ιστορία του Ολυμπιακού, με τον κόουτς Μπαρτζωκα να γίνεται ο πρώτος Έλληνας προπονητής στην ιστορία που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης.
Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να επιστρέφει στην δράση, η Λίβερπουλ επιβλήθηκε της Μπράιτον με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Εκιτικέ. Επιτέλους νίκη για την Τσέλσι η οποία «καθάρισε» την Έβερτον στο πρώτο μέρος (2-0).
H Χόφενχαϊμ διέλυσε με 4-1 το Αμβούργο και πάτησε στην τετράδα της Bundesliga, νίκη με 3-1 για την Βόλφσμπουργκ του Κουλιεράκη που έβαλε αυτογκόλ με την Γκλάντμπαχ.
Ο Λεβαδειακός επέστρεψε στις νίκες και συνέχισε την επέλασή του καθώς έλαμψε και κόντρα στην ΑΕΛ Novibet στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο της
Live streaming: Ολυμπιακός – Άλιμος. Παρακολουθήστε σε live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Άλιμος για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Τηλεοπτικά από MEGA News.