Σεισμός στην Κόρινθο: «Δεν ξέρουμε ακόμα αν ήταν ο κύριος» λέει ο Ευθύμιος Λέκκας
«Δεν ξέρουμε αν αυτός ο σεισμός ήταν ο κύριος σεισμός αλλά το παρακολουθούμε»
Καθησυχαστικός ήταν ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας για τις δύο σεισμικές δονήσεις που ταρακούνησαν το πρωί της Πέμπτης τους κατοίκους της Κορινθίας. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επισημαίνει: «στο Ξυλόκαστρο ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μία ακολουθία μικρών σεισμών περίπου στους 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Σήμερα είχαμε έναν 3,9.
Το παρακολουθούμε γιατί είναι μία περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη». Ωστόσο ακόμα δεν είναι σαφές αν αυτός ο σεισμός στην περιοχή της Κορίνθου είναι ο κύριος, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών. «Δεν ξέρουμε αν αυτός ο σεισμός ήταν ο κύριος σεισμός αλλά το παρακολουθούμε».
«Ο Κορινθιακός είναι γεμάτος ρήγματα»
Και εξηγεί: «ο Κορινθιακός είναι γεμάτος ρήγματα, έχει δυναμικότητα αλλά ο δομημένος ιστός στα σπίτια και υποδομές μετά το ’81 αντέχουν για πολύ μεγαλύτερα μεγέθη. Δεν ανησυχούμε».
Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε και στην χθεσινή σεισμική δονησή στην Κρήτη: «στις Μοίρες είχαμε χθες έναν σεισμό 4,3 ρίχτερ. Είχαν προηγηθεί και εκεί κάποιοι μικροί σεισμοί, ωστόσο δεν υπήρξε κανένα θέμα».
Διπλός σεισμός στον Κορινθιακό
Σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν το πρωί της Πέμπτης τους κατοίκους της Κορινθίας και της δυτικής Αττικής.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η πρώτη δόνηση είχε μέγεθος 3,7 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίστηκε 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Ξυλοκάστρου.

Ωστόσο, σε λιγότερα από δύο λεπτά, σημειώθηκε και άλλος ένας σεισμός, μεγέθους 3,8 βαθμών.

Το επίκεντρο ήταν το ίδιο, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 13,4 χιλιόμετρα.
- Χάκετ για την αποθέωση στο ΣΕΦ: «Θα το δείχνω στα παιδιά μου»
- Τα μηνύματα Λαγκάρντ για τα επιτόκια και το ευρώ – Τι συζητήθηκε πίσω από κλειστές πόρτες της ΕΚΤ
- Νέες ταινίες: Από τις Κάννες με αγάπη
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από 150 προσαγωγές από τα επεισόδια πέριξ του ΑΠΘ
- NBA: Τρίτη σερί νίκη για τους Μπακς (105-99) – Πήραν το ντέρμπι οι Σέλτικς (98-96, vids)
- Κρήτη: «Τον είδα ενεργό στα social media» – Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τον αγνοούμενο γιατρό
- Η «Ιθάκη» στα Γιάννενα – Το νέο κόμμα, το διακύβευμα για μια «νέα μεταπολίτευση» και οι 7ρίξεις
- Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στο Πικέρμι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)






























































![H Λιβύη παρέδωσε ύποπτο για την επίθεση του 2012 σε προξενικό χώρο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/al-bakoush-libya-us-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442