Μετά το αδιανόητο 7-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 5 Μαρτίου η Λίβερπουλ είχε ξεχάσει τι θα πει νίκη στην Premier League. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετρούσε τέσσερα συνεχόμενα ματς στα οποία δεν κατάφερε να πάρει τρίποντο, με το αρνητικό σερί να λαμβάνει τέλος το βράδυ της Δευτέρας στο «Elland Road».
Εκεί όπου οι «reds» θύμισαν κάτι από την περσινή ομάδα και παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, διέλυσαν με 6-1 τα «παγώνια» μέσα στο σπίτι τους. Με αυτή τη νίκη η Λίβερπουλ πλησίασε στους έξι βαθμούς την πέμπτη Τότεναμ η οποία έχει και ματς παραπάνω ενώ η Λιντς παρέμεινε στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Παρ’ ότι το πρώτο γκολ άργησε να έρθει, η Λίβερπουλ φαινόταν ότι πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, πιέζοντας ψηλά και κλέβοντας μπάλες. Το 1-0 ήρθε στο 35′, όταν ο Άρνολντ έκλεψε και έδωσε στον Γκάκπο που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ όταν ο Ζότα έβγαλε για τον Σαλάχ στην κόντρα και εκείνος το τελείωσε για το 2-0.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Λιντς μείωσε σε 1-2 όταν ο Κονατέ έκανε μεγάλη γκάφα και ο Σινιστέρα το εκμεταλλεύτηκε βάζοντας την ομάδα του στο ματς. Όχι για πολύ όμως αφού η Λίβερπουλ ήταν σαρωτική στη συνέχεια. Από κάθετη του Τζόουνς στο 52′ ο Ζότα έκανε το 3-1, με τη Λιντς να έχει δοκάρι στο 58′ με τρομερό σουτ του Αάρονσον.
Στο 64′ από ασίστ του Γκάκπο ο Σαλάχ έκανε το 4-1, με τη Λίβερπουλ να κάνει ό,τι θέλει στο ματς και να φτάνει στο 5-1 με γκολάρα του Ζότα στο 73′. Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε ο Νούνιες στο 90′ από ασίστ του Άρνολντ.
Η Σενεγάλη αναμένεται να προσφύγει ανώτατο αθλητικό δικαστήριο (CAS) μετά την απόφαση της Αφρικάνικης Ομοσπονδίας να της αφαιρέσει τον τίτλο του Κόπα Άφρικα.
H Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαιρου (CAF) έκανε δεκτή την έφεση του Μαρόκου για τον τελικό και την αποχώρηση της Σενεγάλης πριν το χαμένο πέναλτι του Ντιας – Ακύρωσε την Σενεγάλη και το αποτέλεσμα δίνοντας το τρόπαιο στο Μαρόκο.