«Μαρία Τσάλλα» – Αποκάλυψη Live News: Η μητέρα της ζούσε στην Αθήνα – Γιατί είχε συλληφθεί
Νέα στοιχεία για την υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου »Μαρίας Τσάλλα» και τη δράση της.
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη Ρωσίδα κατάσκοπο «Μαρία Τσάλλα». Αρχικά, όταν η ΕΥΠ αποκάλυψε τη δράση της, αναφέρθηκε ότι η μητέρα της Ρωσίδας κατασκόπου ήταν νεκρή. Όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η μητέρα της κατασκόπου είναι υπαρκτό πρόσωπο και έχει γεννηθεί το 1959 στην Ευρώπη ενώ έχει συλληφθεί το 1993 για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.
Η μητέρα της Ρωσίδας κατασκόπου έμενε σε πολυκατοικία στην Αθήνα όπου έγινε και η σύλληψή της.
Ποιοι αποτελούν το δίκτυο υποστήριξης της Μαρίας Τσάλλα
Οι ελληνικές αρχές αναζητούν τους ανθρώπους που αποτελούσαν το δίκτυο υποστήριξης της κατασκόπου Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, οι οποίοι προετοίμασαν την άφιξή της στην Ελλάδα το 2018, έχοντας σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια με ποια στοιχεία ταυτότητας θα κυκλοφορεί, πώς θα αποκτήσει ελληνική ταυτότητα και πώς θα κρύψει τα ίχνη της κάνοντας μεταδημότευση σε μια περιοχή της επαρχίας.
Στο δίκτυο εμπλέκεται ένας δικηγόρος των Αθηνών ρωσικής καταγωγής που βοήθησε την κατάσκοπο, να αποκτήσει τα ελληνικά της έγγραφα και λειτουργούσε σαν φορολογικός αντιπρόσωπός της. Ο εν λόγω δικηγόρος είχε γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και πριν δυο χρόνια απεβίωσε από παθολογικά αίτια.
Ο συγκεκριμένος φέρεται να ήταν ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ της κατασκόπου και ενός δικηγόρου από το Αλιβέρι ενώ ήταν και φορολογικός αντιπρόσωπος για άλλα 22 με 23 άτομα με καταγωγή από τη Ρωσία. Κανείς δεν γνωρίζει εάν ο δικηγόρος γνώριζε εξ αρχής πως βοηθούσε μια κατάσκοπο ή εάν τον είχαν εξαπατήσει άνθρωποι του δικτύου υποστήριξης της «Μαρίας Τσάλλα».
Οι άνθρωποι αυτοί ενδεχομένως να τη βοήθησαν και να «αποδράσει» από την Ελλάδα τον Ιανουάριο καθώς δεν θα μπορούσε να πάει απευθείας από την Αθήνα στη Μόσχα λόγω της διακοπής της αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας – Ρωσίας μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.
- Hair trends: Τα 5 must χτενίσματα του χειμώνα
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)






















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442