Τέμπη: Ο σταθμάρχης στη Λάρισα δεν ήταν ρουσφέτι λέει ο Γεωργιάδης
«Αυτό που ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας ήταν ρουσφέτι είναι τελείως ψέμα, το έχω ερευνήσει ο ίδιος», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Στο δυστύχημα των Τεμπών αλλά και σε όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για τον σταθμάρχη αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
«Αυτό που ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας ήταν ρουσφέτι είναι τελείως ψέμα, το έχω ερευνήσει ο ίδιος», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να βγει στο φως η αλήθεια για το τραγικό δυστύχημα.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι η κινητικότητα στο Δημόσιο γίνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που είναι δημόσια. «Η κινητικότητα άνοιξε και ζήτησε ο ΟΣΕ 18 θέσεις για σταθμάρχες. Έκαναν αίτηση από όλο το ελληνικό δημόσιο δύο και το σύστημα αυτόματα τους πήρε, εφόσον πληρούσαν τα κριτήρια.
Στη συνέχεια πέρασαν από την αρμόδια επιτροπή του ΟΣΕ, τους έκρινε κατάλληλους και τους πήγαν για εκπαίδευση, δεν χρειαζόταν να κάνει κάποιος ρουσφέτι».
Τι είπε για την εκπαίδευση
Συμπλήρωσε ότι η εκπαίδευση δεν κράτησε μόνο 15 μέρες, «αυτά όλα είναι ψέματα. Όλοι πέρασαν εκπαίδευση για 7 μήνες, έξι μέρες την εβδομάδα, 7 ώρες την ημέρα. Η εκπαίδευση και ο φάκελος του καθενός έχει παραδοθεί στην ΡΑΣ η οποία και τους ελέγχει. Δεν έχουμε να κάνουμε με ρουσφέτι».
Σε ερώτηση ποιος έβαλε τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στη Λάρισα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Στη Λάρισα τον έβαλε με την υπογραφή του ο περιφερειακός διευθυντής του ΟΣΕ, προφανώς θα ερωτηθεί από τον εισαγγελέα».
Συνεχίζοντας μίλησε για τα συστήματα και τη λειτουργία τους στον συγκεκριμένο σταθμό: «Ο σταθμός της Λάρισας είχε εξελιγμένη τεχνολογία για να προστατεύει από λάθη. Όλα λειτουργούσαν. Μπροστά του έχει αυτός ο άνθρωπος μια τεράστια οθόνη, όταν έβαλε το τρένο στη λάθος γραμμή, άναψε μπροστά του μια κόκκινη γραμμή και του βάραγε ένα κόκκινο λαμπάκι και βάραγε και ήχος που του έλεγε ότι είναι σε λάθος γραμμή. Επί 12,5 λεπτά δεν κατάλαβε το λάθος».
«Πιστεύω ότι δεν ήταν μέσα στο σταθμό, δεν γίνεται διαφορετικά, και η οθόνη λειτουργούσε και τα φανάρια και όλα τα συστήματα λειτουργούσαν. Δεν ήταν η περίπτωση ενός σταθμού που τα συστήματα ήταν χαλασμένα» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Είπε ακόμη πως πάντα ήταν ένας ο σταθμάρχης στην Λάρισα και επανέλαβε πως η ιδέα ότι είχαμε ένα διαλυμένο σταθμό δεν είναι αληθής.
Σωρεία λαθών
«Ο συγκεκριμένος σταθμάρχης έκανε σωρεία λαθών, αν ήταν εκεί, εγώ πιστεύω ότι δεν ήταν εκεί» είπε.
Για το σύστημα τηλεματικής είπε ότι σήμερα τρεις μόνο χώρες έχουν ολοκληρωμένο, «εμείς στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνουμε η 4η χώρα που θα έχουμε».
Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε: «Σας ορκίζομαι η κυβέρνηση έχει τρέξει πολύ, το παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ νεκρό, παγωμένο, γι’ αυτό ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης δεν έχει εμφανιστεί. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί το θέμα πολιτικά είναι αισχρή, γιατί παρέλαβε μια σύμβαση από την κυβέρνηση Σαμαρά και μας παρέδωσε το 2019 μια σύμβαση νεκρή».
Όλα αυτά δεν αναιρούν τις ευθύνες, είπε ο κ. Γεωργιάδης, δεν αδιαφορήσαμε ως κυβέρνηση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, θα σκιστούμε, θα κάνουμε τα πάντα. Αυτό είναι δέσμευση, είναι λόγος τιμής, υπογράμμισε.
Τέλος, είπε: «Δεν πρέπει να αφήσουμε τον πόνο να γεμίσει την κοινωνία δηλητήριο. Είναι η ώρα να αφήσουμε τον καθένα να απειλεί; Πατάνε πάνω στην πόνο και την απώλεια για να πετάξουν δηλητήριο».
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα»
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι
- Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)


















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442