Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Οδυρμός στις κηδείες των θυμάτων - «Χάνω το παιδί μου»

Τέμπη: Οδυρμός στις κηδείες των θυμάτων – «Χάνω το παιδί μου»

Ανείπωτη θλίψη στις κηδείες των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη. Τραγικές φιγούρες οι γονείς των παιδιών

Στα μαύρα έχει ντυθεί η χώρα τις τελευταίες ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί.

Από την Παρασκευή (3/3), με την ταυτοποίηση των δεκάδων σορών να συνεχίζεται, πολλές οικογένειες είπαν το τελευταίο «αντίο» στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα

Αβάσταχτος ο πόνος συγγενών και φίλων της Ιφιγένειας Μίτσκα, η οποία επέβαινε στο βαγόνι 3. Κουφέτα, λευκά μπαλόνια και άσπρα τριαντάφυλλα μοίραζαν οι φίλες της  23χρονης από τα Γιαννιτσά, στην κηδεία της που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου. Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειάς της αλλά και οι φίλοι της που αδυνατούν να πιστέψουν πως δεν την έχουν πλέον δίπλα τους.

Θρήνος και στον Τύρναβο χθες, όπου  αποχαιρέτησαν την 42χρονη, Βάγια Μπλέκα – Καρακώστα στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.

«Θα τη θυμόμαστε πάντα για την καλοσύνη της, την εργατικότητα, τη συναδελφικότητα και τη δοτικότητά της» ανέφεραν, αποχαιρετώντας την 42χρονη νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, οι συνάδελφοί της. Η άτυχη γυναίκα θα ταξίδευε στην Αμερική, για να συναντήσει τον άντρα της, αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που βρισκόταν εκεί για υπηρεσιακούς λόγους.

«Χάνω το παιδί μου»

Ανείπωτη θλίψη και στην κηδεία του 28χρονου Σωτήρη Καραγεωργίου, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του να φωνάζει: «Χάνω το παιδί μου». Ο 28χρονος Σωτήρης Καραγεωργίου με καταγωγή από την Ημαθία, ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είχε ταξιδέψει στην Αθήνα. «Είχαν πάει με τις κοπέλες τους και τους περιμέναμε να επιστρέψουν» είχε δηλώσει οικείος του.

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν αυτή την ώρα την Σοφία-Ελένη Ταχμαζίδου, ανιψιά του δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη. Η κηδεία τελείται στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στο Κολχικό Θεσσαλονίκης.

«Η Σοφία και ο Νικήτας, δύο νέα παιδιά με όνειρα και φιλοδοξίες, μαζί με δεκάδες ακόμα νεαρά άτομα που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία, έφυγαν τόσο ξαφνικά μα και τόσο άδικα από τη ζωή με τον πιο φρικτό τρόπο. Εμείς δεν έχουμε παρά να σταθούμε δίπλα στις οικογένειες των συνδημοτών μας, που πλέουν έχουν να ανέβουν έναν Γολγοθά», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά  κ.Ιωάννης Ταχματζίδης.

Η 31χρονη επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία και αγνοείτο αυτές τις μέρες όπως και δεκάδες ακόμα άτομα.

Απολογείται σήμερα ο σταθμάρχης

Σήμερα Κυριακή στις 11:00 το πρωί θα απολογηθεί ο σταθμάρχης Λάρισας για το δυστύχημα στα Τέμπη μετά τη νέα προθεσμία που ζήτησε και πήρε το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του σταθμάρχη, Στέφανο Παντζαρτζίδη έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την υπόθεση της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. Τα νέα στοιχεία «είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σταθμάρχης που έχει ήδη παραδεχθεί το λάθος του, θα αποδεχθεί το δικό του μερίδιο ευθυνών, ωστόσο θα μιλήσει και για τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τον σιδηρόδρομο.

«Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…»

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ήταν ο σταθμάρχης Λάρισας μετά τη σύλληψή του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 59χρονος φέρεται να ψέλλισε μπροστά σε όσους των είδαν: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…».

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο σταθμάρχης Λάρισας όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έφτασαν στο σταθμαρχείο με σκοπό να τον οδηγήσουν στην Τροχαία Λάρισας παρακολουθούσε στην τηλεόραση τα πρώτα έκτακτα δελτία ειδήσεων για την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ είχε ενημερωθεί τι είχε συμβεί από επικοινωνία με τους συναδέλφους του.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024