Nintendo: Οι κληρονόμοι και η «υπερδύναμη» της υπομονής
Το βλέμμα στο μέλλον από την οικογένεια Yamauchi δείνει μια σπάνια ευελιξία
Η επενδυτική εταιρεία που διαχειρίζεται σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια assets για τα μέλη της οικογένειας που ίδρυσε της Nintendo επισημαίνει πως είναι πρόθυμη να «παίξει ένα μακρύ παιχνίδι» όσον αφορά τα χαρτοφυλάκια που διαθέτει και σημειώνει πως μπορεί να περιμένει περισσότερο από 10 χρόνια για να δει την ανάκαμψη.
Αυτό το χρονοδιάγραμμα εξηγεί γιατί το «Yamauchi-No.10 Family Office» δεν δείχνει κανένα σημάδι υποχώρησης στην προσπάθειά του να καταστήσει ιδιωτική την εταιρεία ναυτιλιακών κατασκευών Toyo Construction Co (1890.T), μια μάχη για την εξαγορά που θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο καμπής ενόψει της γενικής συνέλευσης της Yamauchi.
Το βλέμμα στο μέλλον από την οικογένεια Yamauchi δείνει μια σπάνια ευελιξία -όπως μεταδίδει το Reuters- και ταυτόχρονα και όρεξη για κινδύνους στο κυνήγι τόσο για εισηγμένες όσο και για ιδιωτικές εταιρείες με τεχνολογία που μπορεί να αναζωογονήσουν την Ιαπωνία, δήλωσε ο επικεφαλής αξιωματούχος επενδύσεων Hirowaka Murakami. «Προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που άλλοι επενδυτές δεν μπορούν ή διστάζουν να κάνουν. Αυτό είναι το πνεύμα που έχουμε», σημείωσε.

Το οικογενειακό γραφείο ξεκίνησε το 2020 από τον Banjo Yamauchi, τον 30χρονο εγγονό του τρίτου προέδρου της Nintendo Co Ltd (7974.T), Hiroshi Yamauchi, ο οποίος μετέτρεψε τον κατασκευαστή των τραπουλόχαρτων στον γνωστό γίγαντα βιντεοπαιχνιδιών, με τους διάσημους χαρακτήρες όπως ο υδραυλικός Super Mario και η πριγκίπισσα Zelda.
Ο Hiroshi Yamauchi λέει ότι στοχεύει να διατηρήσει τη «μοναδική δημιουργικότητα και την πρωτοποριακή νοοτροπία» του Hiroshi Yamauchi, ο οποίος πέθανε το 2013, για να βοηθήσει την Ιαπωνία να καινοτομήσει.
Η ιδιόμορφη ιστοσελίδα του, με πολύχρωμα γραφικά 8-bit και μουσική chiptune, θυμίζει τα πρώτα παιχνίδια της Nintendo όπως το «Donkey Kong» και το γραφείο του είναι στολισμένο με χαρτί washi που χρησιμοποιείται για τα παραδοσιακά τραπουλόχαρτα «hanafuda» – το πρώτο προϊόν της Nintendo.
Αλλά η διαμάχη της με την Toyo, εταιρεία αξίας 620 εκατομμυρίων δολαρίων και τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ναυτιλιακών της Ιαπωνίας στην οποία κατέχει το 27%, ήταν κάθε άλλο παρά ιδιότροπη. Ο Yamauchi κατηγορεί το διοικητικό συμβούλιο της Toyo για «σοβαρά προβλήματα διακυβέρνησης και αποτυχίες εποπτείας» και λέει ότι θα αντιταχθεί στην επανεκλογή του προέδρου της Toyo και δύο άλλων στελεχών στη συνέλευση των μετόχων του Ιουνίου.
Το γραφείο του Yamauchi λέει ότι έχει υποβάλει περισσότερες από 100 σελίδες προτάσεων.
Σύμφωνα με το Reuters, ένα νησιωτικό έθνος με πολλές μεγάλες παράκτιες πόλεις, όπως η Ιαπωνία θα μπορούσε να αξιοποιήσει καλύτερα την τεχνολογία θαλάσσιων κατασκευών της Toyo στην παραγωγή ενέργειας.
Το γραφείο της οικογένειας Yamauchi ανακοίνωσε ότι θέλει να εξαγοράσει την Toyo τον Μάιο του περασμένου έτους.
- Πάσχα: Τα ξεχωριστά έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής – Κατάνυξη, Επιτάφιοι και τοπικά δρώμενα
- «Καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει»: Η ατάκα του Μαρτίνεθ για τον Αταμάν και ο λόγος που ειπώθηκε
- Μακελειό στο Σουδάν με 32 νεκρούς μετά από επίθεση με drones στο Νταρφούρ
- Afrika Bambaataa: Πέθανε ο τραγουδιστής της χιπ χοπ σε ηλικία 68 χρόνων από καρκίνο
- Μυθικός «γύπας» ο Πέσιτς: Την… έπεσε στο flash interview σε Ιταλίδα δημοσιογράφο (vid)
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
- Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντνίπρο
- Ούτε «ψεκασμένη», ούτε «εξεγερμένη»: η «αντισυστημική ψήφος» αναζητά την πολιτική αλλαγή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442