Χατζηδάκης: Έρχεται σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό – Την Παρασκευή η εισήγηση στο υπουργικό
Τι είπε ο Κωστής Χατζηδάκης για τις συντάξεις και το στεγαστικό πρόβλημα
Για τον κατώτατο μισθό, την στεγαστική πολιτική και τις συντάξεις αποκαλύπτοντας ότι την προσεχή Παρασκευή (3/3) θα κάνει εισήγηση για τον κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο, μίλησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.
Ειδικότερα, o υπουργός Εργασίας μιλώντας σήμερα στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6», τόνισε ότι αναμένει την εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής και ακολούθως θα κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο. «Πρέπει να δει κανείς την παραγωγικότητα. Πρέπει να ισορροπήσουμε στην απόφαση αυτή ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης κάνοντας όμως λόγο και για αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, λόγω του πληθωρισμού. «Πρέπει να τα λάβει κανείς αυτά υπόψη και να καταλήξει σε μια δίκαιη απόφαση που πάντως θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση».
Και όπως είπε, «αυτό είναι δεδομένο και για λόγους κοινωνικούς γιατί βλέπουμε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό αλλά και για πολιτικούς λόγους γιατί δεν θέλουμε να χαρίσουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας στην Αριστερά».
Τι είπε για τις συντάξεις και το στεγαστικό πρόβλημα
Αναφορικά για τις συντάξεις σημείωσε ότι πλέον βγαίνουν σε διάστημα δύο μηνών ενώ παρέχεται και ενίσχυση 100 ευρώ για κάθε μήνα αναμονής στην έκδοση συντάξεων.
Αναφορικά με το στεγαστικό πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα έντονο ιδίως στα αστικά κέντρα τόνισε ότι 1000 διαμερίσματα θα δοθούν σε πολύ ευάλωτους. Πρόκειται για τα διαμερίσματα που είχαν δοθεί για τους μετανάστες. Επιπλέον αναφέρθηκε στο πώς θα ενισχυθούν τα νέα ζευγάρια με χαμηλότερο επιτόκιο που θα είναι στο 1/4 του υπάρχοντος επιτοκίου.
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-127x85.jpg)






































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)



![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442