Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια των γιατρών της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου για να κρατήσουν στη ζωή ένα βρέφος μόλις 5,5 μηνών.
Το μικρό κοριτσάκι που νοσηλευόταν με κοροναϊό και εγκεφαλική αιμορραγία δεν τα κατάφερε και οι γονείς του πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.
Έτσι, από το πρωί της Κυριακής βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων του βρέφους, αφού έγιναν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, όπως σημείωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης.
Η είδηση της δωρεάς οργάνων έγινε άμεσα γνωστή στα νοσοκομεία της χώρας και στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, προκειμένου να ενημερωθούν όσα παιδιά βρίσκονται σε λίστες αναμονής.
Παράλληλα, κάποια από τα όργανα αναμένεται να ταξιδέψουν στην Ιταλία, μετά την διακρατική συμφωνία που υπάρχει για το θέμα της δωρεάς οργάνων.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας