Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας «δεν αποκλείει μια σκόπιμη προβοκάτσια» εκ μέρους της Ρωσίας «για να εμπλακεί η Λευκορωσία στον πόλεμο», αφού το Μινσκ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι κατέρριψε έναν ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο.
«Η ουκρανική πλευρά δεν αποκλείει μια σκόπιμη προβοκάτσια εκ μέρους του ρωσικού κράτους-τρομοκράτη, το οποίο χάραξε μια τέτοια πορεία για τους πυραύλους πλεύσης, ώστε να προκαλέσει την αναχαίτισή τους στον εναέριο χώρο πάνω από το έδαφος της Λευκορωσίας», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του.
Το Κίεβο δήλωσε πάντως έτοιμο να συμμετάσχει σε μια έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε αυτό το «συμβάν».
Ο Ουκρανός πρεσβευτής κλήθηκε στο ΥΠΕΞ της Λευκορωσίας
Η Λευκορωσία κάλεσε τον πρεσβευτή της Ουκρανίας, αφού δήλωσε ότι κατέρριψε έναν ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο πάνω από το έδαφός της, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης Λουκασένκο.
«Ζητήσαμε από την Ουκρανία να διενεργήσει εμπεριστατωμένη έρευνα για όλες τις συνθήκες εκτόξευσης του πυραύλου, να οδηγήσει εκείνους που ευθύνονται στη δικαιοσύνη και να λάβει συνολικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον. Το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες για όλους», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ανατόλι Γκλαζ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.