Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Twitter: Νέες απολύσεις και παραιτήσεις εντείνουν τις ανησυχίες για μπάχαλο

Twitter: Νέες απολύσεις και παραιτήσεις εντείνουν τις ανησυχίες για μπάχαλο

Ακέφαλη και πετσοκομμένη η ομάδα δημόσιας τάξης, για ζητήματα όπως η ελευθερία της έκφρασης, η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Παρά την ανησυχία των ρυθμιστικών αρχών ότι η Twitter Inc. ίσως αδυνατεί πλέον να προστατεύσει τα δεδομένα των χρηστών και να εποπτεύει τις αναρτήσεις στην πλατφόρμα, η εταιρεία του Έλον Μασκ συνεχίζει τις περικοπές.

Ακόμα 15 άτομα, η μισή από την εναπομείνασα ομάδα δημόσιας τάξης του Twitter, απολύθηκαν την Πέμπτη ενώ η επικεφαλής της ομάδας παραιτήθηκε, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζονται.

Διαβάστε επίσης: Ο Μασκ ψάχνει κάποιον «αρκετά παλαβό» για διευθυντή του Twitter

Η ομάδα δημόσιας τάξης είναι επιφορτισμένη με το σημαντικό έργο της επικοινωνίας με νομοθέτες και φορείς της κοινωνίας των πολιτών για ζητήματα όπως η ελευθερία της έκφρασης, η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τα αιτήματα κυβερνήσεων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών για την απομάκρυνση προβληματικού περιεχομένου και τον καθορισμό κανόνων προστασίας για τους πιο ευάλωτους χρήστες.

Με το προσωπικό της ομάδας να έχει μειωθεί δραστικά, υποθέσεις συσσωρεύονται και ορισμένες πολιτικές που βρίσκονταν στο στάδιο επεξεργασίας μπορεί να ματαιωθούν, ανέφερε μία πηγή.

Η εξέλιξη έρχεται να εντείνει την ανησυχία ότι το Twitter δυσκολεύεται να διαχειριστεί θεμελιώδη ζητήματα μετά τη μείωση του προσωπικού από τα 7.000 άτομα σε λιγότερα από 2.000.

Διαβάστε επίσης: Βροχή οι προσφυγές εργαζομένων που απολύθηκαν κακήν-κακώς από το Twitter

Παραίτηση φέρεται να υπέβαλε την Πέμπτη η Σίνετ ΜακΣουίνι, αντιπρόεδρος δημόσιας τάξης. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η ΜακΣουίνι πέτυχε την επιβολή προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων για να προλάβει την απόλυσή της, μετά την άρνησή της να απαντήσει στο τελεσίγραφο του Μασκ για σκληρές υπερωρίες.

Τη θέση της ΜακΣουίνι ανέλαβε ο Νικ Πικλς, διευθυντής στρατηγικής δημόσιας τάξης, ανέφεραν δύο πηγές.

Τον περασμένο μήνα, ο ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν προειδοποίησε τον Μασκ ότι το Twitter έχει «πολύ δουλειά μπροστά του» για να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την εποπτεία του περιεχομένου, την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και τον περιορισμό της στοχευμένης διαφήμισης.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΕ προγραμματίζει «stress test» στα κεντρικά γραφεία του Twitter προκειμένου να εξετάσει αν η εταιρεία συμμορφώνεται.

Την Πέμπτη, αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι η ΕΕ θα πρέπει να θέσει την πλατφόρμα σε εποπτεία λόγω των αλλοπρόσαλλων χειρισμών του Μασκ.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter υπεραμύνθηκε την Τετάρτη τις περικοπές λέγοντας ότι η πλατφόρμα αντιμετωπίζει «αρνητική ροή ρευστού 3 δισ. δολαρίων» το 2023.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024