Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Νήπιο ανασύρθηκε νεκρό από τα χαλάσματα κτιρίου που δέχθηκε ρωσικό χτύπημα

Ουκρανία: Νήπιο ανασύρθηκε νεκρό από τα χαλάσματα κτιρίου που δέχθηκε ρωσικό χτύπημα

«Είναι δύσκολο να γράφει κανείς για κάτι τέτοιο», ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης

Νέες πυραυλικές επιθέσεις εξαπέλυσε τις προηγούμενες ώρες η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, με τις σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού να ηχούν σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένου του Κιέβου.

«Η πυραυλική αυτή επίθεση ήταν μία από τις σφοδρότερες που έχει εξαπολύσει η Μόσχα από την αρχή του πολέμου», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, ο Μιχάιλο Σαμάνοφ, μιλώντας στην τηλεόραση.

Ο Πούτιν επιδεικνύει πυρηνικούς στρατηγικούς πυραύλους – Υπόνοιες για χτύπημα στο Λονδίνο

Νεκροί και τραυματίες

Στην πόλη Κριβί Ριχ, την γενέτειρα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που δέχθηκε ρωσικό χτύπημα, μέλη ομάδας διάσωσης ανέσυραν το πτώμα ενός αγοριού ηλικίας ενός έτους από τα χαλάσματα κτιρίου κατοικιών.

«Είναι δύσκολο να γράφει κανείς για κάτι τέτοιο», ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης, Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, σε μήνυμά του στο Telegram, αναφερόμενος στην επίθεση που έγινε χθες το πρωί, στην οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, τα θύματα ήταν «μια 64χρονη γυναίκα και μια νεαρή οικογένεια με έναν μικρό γιο».

«Συνολικά τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν – τέσσερις εκ των οποίων παιδιά», αναφέρουν οι αρχές.

Ο Ρεζνίτσενκο ανέφερε επίσης ότι τα χτυπήματα από τις ρωσικές δυνάμεις συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας ζημιές σε γραμμές ηλεκτροδότησης και σπίτια σε Νικόπολη και Μαρχανέτς.

Στην Πολτάβα και τμήματα του Κιέβου επίσης, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε. Σημαντικές υποδομές επλήγησαν στη βορειοανατολική περιοχή του Χάρκοβο, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Οδησσού και στη Βίνιτσια στη δυτική κεντρική Ουκρανία.

«Υπάρχει κολοσσιαία ζημιά στις υποδομές, κυρίως στο ενεργειακό σύστημα», δήλωσε ο δήμαρχος του Χάρκοβο, Ίχορ Τερέχοφ . «Σας ζητώ να κάνετε υπομονή με αυτό που συμβαίνει τώρα. Ξέρω ότι στα σπίτια σας δεν υπάρχει φως, θέρμανση, παροχή νερού», σημείωσε.

Στο στόχαστρο το Κίεβο

Τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο με καπνό να υψώνεται σε σημεία της πόλης, δήλωσαν μάρτυρες στο Reuters. Ορισμένες σιδηροδρομικές γραμμές έμειναν χωρίς ρεύμα.

Στην πρωτεύουσα, συναγερμός σήμανε κατά την πρωινή ώρα αιχμής, όταν τα παιδιά πήγαιναν στο σχολείο και οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους. Το δίκτυο του μετρό σταμάτησε να λειτουργεί και μετατράπηκε σε καταφύγιο, για προστασία από τα ρωσικά πλήγματα.

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι οι βασικές υποδομές αποτελούν νόμιμο στρατιωτικό στόχο, με την Ουκρανία να ξεκαθαρίζει ότι πλήγματα που αποσκοπούν στην επιδείνωση της ζωής των αμάχων αποτελούν εγκλήματα πολέμου.

«Ο στόχος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι οι Ουκρανοί να βρίσκονται συνεχώς υπό πίεση, να κατεβαίνουν σχεδόν καθημερινά σε καταφύγια, να αισθάνονται δυσφορία λόγω διακοπής ρεύματος ή διακοπής νερού», έγραψε στο Facebook η υπουργός Οικονομίας Γιούλια Σβιρύντενκο.

«Αλλά η θέση της Ουκρανίας είναι αμετάβλητη. Θα αντέξουμε. Θα νικήσουμε. Θα ξαναχτίσουμε», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024