Κακοκαιρία «Gaia»: Περισσότερα από 130 χιλιοστά βροχής έπεσαν στα Θεοδώριανα Άρτας
Η κακοκαιρία «Gaia» έπληξε κυρίως τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
Ισχυρές βροχές εκδηλώνονται κατά την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας επιβεβαιώνοντας τις προγνώσεις, όπως σημειώνει το Meteo. Έως τις 18:30 περίπου του Σαββάτου 10/12 το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στα Θεοδώριανα Άρτας και ήταν ίσο με 135 χιλιοστά.
- Διαβάστε επίσης: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για σφοδρούς νοτιάδες – Θα δημιουργήσουν κύματα έως και 3,5 μέτρα
Στον Χάρτη 1 που ακολουθεί παρουσιάζεται ψευδοχρωματισμένη δορυφορική εικόνα όπου φαίνονται οι νεφώσεις που καλύπτουν την χώρα στις 18:25 του Σαββάτου 10/12, ενώ με κόκκινες αποχρώσεις χρωματίζονται οι υψηλότερες από αυτές.

Στον ίδιο χάρτη φαίνονται με κίτρινες τελείες οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οποίοι κατέγραφαν βροχόπτωση κατά την ίδια ώρα και τέλος σημειώνονται οι τρεις σταθμοί που έχουν καταγράψει τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:30 περίπου. Στον Πίνακα 1 παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.
Πού πήγε μήνυμα από το 112
Μήνυμα από το 112 έλαβαν το βράδυ του Σαββάτου οι κάτοικοι της Ζακύνθου, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί.
Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στη Ζάκυνθο αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.
Ανάλογο μήνυμα ήρθε το βράδυ του Σαββάτου στα κινητά τηλέφωνα των κάτοικων της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Το μήνυμα αφορούσε τις Αχαΐα, Ηλεία και Μεσσηνία.
Νωρίτερα, ανάλογο μήνυμα είδαν στα κινητά τους οι κάτοικοι σε Κέρκυρα, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία.
⚠️Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-άνεμοι) από τα μεσάνυχτα έως μεσημβρινές ώρες της 11/12 σε #Αιτωλοακαρνανία #Αμφιλοχία
‼️ Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες Αρχών
ℹ️ https://t.co/rhGuJbyuPh— 112 Greece (@112Greece) December 10, 2022
Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας
- Γιατί η Δυτική Ελλάδα δοκιμάζεται όλο και συχνότερα από ακραία φαινόμενα – Η επιστημονική εξήγηση
- Στα λευκά ντύθηκε η Νέα Υόρκη – Ίσως η ισχυρότερη χιονοθύελλα της τελευταίας δεκαετίας
- «Πετάει» για Γερμανία ο Ολυμπιακός (pics)
- Συντάξεις: Πότε θα δουν τα χρήματα οι δικαιούχοι
- Πάνοπλος ο Ολυμπιακός: Αυτή είναι η αποστολή για τη ρεβάνς με τη Λεβερκούζεν (pic)
- Η «μαύρη» Κυριακή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και του Marty Supreme: Οι ήττες τους στα φετινά BAFTA έγραψαν ιστορία
- Λέικερς – Σέλτικς 89-111: Μεγάλο διπλό στο LA με απίθανους Μπράουν και Πρίτσαρντ
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Οδησσό και Ζαπορίζια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)

















![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442