Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Gaia»: Μήνυμα από το 112 στους πολίτες της Κέρκυρας και της Ηπείρου

Κακοκαιρία «Gaia»: Μήνυμα από το 112 στους πολίτες της Κέρκυρας και της Ηπείρου

Η κακοκαιρία «Gaia» χτυπά τη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο.

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους πολίτες της Κέρκυρας για ακραία καιρικά φαινόμενα αφού η κακοκαιρία «Gaia» χτυπά τη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο. Νωρίτερα, προειδοποιητικό μήνυμα έλαβαν και οι κάτοικοι της Ηπείρου.

Δείτε το μήνυμα του 112

Προβλήματα στην Ήπειρο, τι ισχύει για τα πλοία

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει κινητοποιήσει οκτώ μηχανήματα για την αποκατάσταση τους σε Τζουμέρκα, Κόνιτσα, Ζαγόρι και Λάκκα Σουλίου.

Κλειστή για τα πλοία ανοιχτού τύπου είναι από τη νύχτα η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας καθώς στα ανοιχτά επικρατούν άνεμοι 8-9 μποφόρ, ενώ εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων κλειστού τύπου. Από τις 07:00 το πρωί δεν εκτελούνται ούτε τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Ηγουμενίτσας – Παξών.

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

Θυμίζουμε ότι νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων εξέδωσε η ΕΜΥ ενόψει της κακοκαιρίας που θα σαρώσει τη χώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «Gaia» προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας από το απόγευμα του Σαββάτου (10-12-2022) και μέχρι τη νύχτα της Κυριακής (11-12-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλα ύψη υετού, θυελλώδεις νότιους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις νότιους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται:

1. Το Σάββατο 10-12-2022

α. Από το απόγευμα στην περιοχή Κέρκυρας – Παξών – Λευκάδας, την Ήπειρο και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας
β. Από το βράδυ στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά και τις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου

Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα.

2. Την Κυριακή 11-12-2022

α. Στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας μέχρι τις πρωινές ώρες
β. Στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά μέχρι το απόγευμα
γ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες
δ. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες
ε. Στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024