Σάντος: «Δεν μας επηρεάζει η κατάσταση με τον Ρονάλντο»
Ο Φερνάντο Σάντος, στις δηλώσεις του ενόψει της πρεμιέρας της Πορτογαλίας στο Μουντιάλ, τόνισε πως το ζήτημα της διαμάχης του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει επηρεάσει καθόλου την ομάδα.
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016, Πορτογαλία, ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στο Μουντιάλ του Κατάρ, απέναντι στην Γκάνα την Πέμπτη (24/11), με τον Φερνάντο Σάντος να ξεκαθαρίζει στις δηλώσεις του πως το ζήτημα της διαμάχης του Κριστιάνο Ρονάλντο και της λύσης της συνεργασίας του Πορτογάλου σούπερ σταρ, δεν έχει επηρεάσει καθόλου την ομάδα.
«Δεν πιστεύω ότι έχουμε επηρεαστεί, είναι ένα θέμα για το οποίο δεν έχουμε καν μιλήσει. Το σημαντικό είναι πως οι παίκτες έχουν όλοι τους καλή διάθεση.
Το να κερδίσεις μία τέτοια διοργάνωση είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα, αρκεί να κοιτάξετε τα πρώτα ματς. Σε κάθε διοργάνωση το πρώτο ματς είναι πολύ σημαντικό αλλά εμείς αναδειχτήκαμε πρωταθλητές Ευρώπης έχοντας φέρε ισοπαλία στα τρία πρώτα ματς.
Η Γκάνα είναι μία σούπερ οργανωμένη ομάδα, πολύ γρήγορη στο παιχνίδι μετάβασης και με παίκτες υψηλής ταχύτητας. Γνωρίζουμε τον αντίπαλο και τον σεβόμαστε αλλά ξέρουμε τους εαυτούς μας.
Έχουμε ένα όνειρο, που είναι να παλέψουμε για τον τίτλο. Δεν είμαστε ματαιόδοξοι αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».
Σχετικά με τις ομάδες που θεωρεί φαβορί:
«Ένα παιχνίδι δεν είναι αρκετό για να αλλάξει την αντίληψή μου, ήρθαν οκτώ με εννέα ομάδες στο Κατάρ με στόχο να κατακτήσουν το τρόπαιο.
Δεν πιστεύω για παράδειγμα ότι η Αργεντινή σταμάτησε να είναι μέσα στα φαβορί επειδή έχασε το πρώτο της παιχνίδι».
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.