Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0: Απίθανη παράσταση της «Φούρια Ρόχα», ισοπέδωσε τους Κοσταρικανούς

Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0: Απίθανη παράσταση της «Φούρια Ρόχα», ισοπέδωσε τους Κοσταρικανούς

Η Ισπανία «σκόρπισε» την Κόστα Ρίκα με 7-0 στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ του Κατάρ κι έδειξε από νωρίς τις «ορέξεις» της, πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη νίκη της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Ισπανία δεν είχε διάθεση να… πέσει κι αυτή θύμα έκπληξης στο εναρκτήριο ματς της στο Μουντιάλ του Κατάρ και με μια εξαιρετική εμφάνιση έκανε «σκόνη» την Κόστα Ρίκα του Κέιλορ Νάβας με 7-0 και έδειξε τα δόντια της από νωρίς. Ιστορική νίκη για τους Ίβηρες, 17-0 οι τελικές στον επιθετικό μονόλογο της ομάδας του Λουίς Ενρίκε.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ματς για την Ισπανία, με τον Ντάνι Όλμο να ανοίγει το σκορ μόλις στο 11ο λεπτό, μετά από πολύ ωραία ενέργεια, κάνοντας εξαιρετικό κοντρόλ και τελειώνοντας με λόμπα πάνω από τον Νάβας για το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Ασένσιο με σουτ στην κίνηση διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στο 29′ ο Ζόρντι Άλμπα κέρδισε πέναλτι μετά από πάτημα του Ντουάρτε, με τον Φεράν Τόρες είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα για το 3-0. Με αυτό το τέρμα οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με την Ισπανία να πετυχαίνει τρία τέρματα σε πρώτο ημίχρονο σε αγώνα Μουντιάλ, από το μακρινό 1934.
Στο δεύτερο μέρος οι Ισπανοί συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν, με τον Λουίς Ενρίκε να κάνει όλες τις αλλαγές του και να δίνει την ευκαιρία σε πολλούς ποδοσφαιριστές. Ο Φεράν Τόρες και πάλι, στο 54′ έκανε το 4-0 ενώ στο 74′ ο Γκάβι με ένα εκπληκτικό σουτ βολές με το εξωτερικό πέτυχε ένα θεαματικό και ιστορικό γκολ. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα έγινε ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει σε Μουντιάλ μετά από 64 χρόνια, μετά τον θρυλικό Πελέ το 1958.

Η Ισπανία δεν πάτησε ποτέ φρένο, με τον Σολέρ να σκοράρει στο 90′ για το 6-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μοράτα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα μετά από συνεργασία με τον Ντάνι Όλμο και με ωραίο τελείωμα με το αριστερό.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Τζόρντι Άλμπα (64’ Μπαλντέ), Μπουσκέτς (64’ Κόκε), Πέδρι (57’ Σολέρ), Γκάβι, Ντάνι Όλμο, Φεράν Τόρες (57’ Μοράτα), Ασένσιο (69’ Νίκο Γουίλιαμς)

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Μαρτίνες (46’ Γουόστον), Ντουάρτε, Φούλερ, Κάλβο, Οβιέδο, Τεχέδα, Μπόρχες, Μπένετ (61’ Ρουίς), Κάμπελ, Κοντρέρας (61’ Σαμόρα)

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024