Ρωσία: Τουλάχιστον έξι σαμποτάζ σε τρένα, σύμφωνα με τη Βρετανία – Ποια αντιπολεμική ομάδα έχει αναλάβει την ευθύνη
Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας συνεχίζει να ενημερώνει για τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Για σαμποτάζ σε ρωσικά τρένα κάνει λόγο το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στην τακτική του ενημέρωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον έξι τέτοια σαμποτάζ από τον Ιούνιο, με τα τελευταία να λαμβάνουν χώρα λίγες ημέρες πριν.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «ένας εκρηκτικός μηχανισμός είχε καταστρέψει τη σιδηροδρομική γραμμή κοντά στο χωριό Νοβοζιμπκόβο, περίπου 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα Ρωσίας και Λευκορωσίας».
- Διαβάστε επίσης: Έτοιμος ο Πούτιν να διαβεί τον πυρηνικό Ρουβίκωνα;
Η συγκεκριμένη γραμμή είναι η βασική για τη σύνδεση μεταξύ της Ρωσίας και της νότιας Λευκορωσίας, σημειώνει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Ρωσική αντιπολεμική ομάδα έχει αναλάβει την ευθύνη
Η ρωσική αντιπολεμική ομάδα «Σταματήστε τα Βαγόνια» ανέλαβε την ευθύνη για το συγκεκριμένο σαμποτάζ.
Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, αυτές οι επιθέσεις είναι πλέον αρκετές σε Ρωσία και Λευκορωσία. «Οι ρωσικές αρχές έχουν στο παρελθόν πατάξει τη διαδικτυακή παρουσία της ομάδας “Σταματήστε τα Βαγόνια”».
«Η ρωσική ηγεσία θα ανησυχεί όλο και περισσότερο για το γεγονός ότι ακόμη και μια μικρή ομάδα πολιτών έχει αντιταχθεί επαρκώς στη σύγκρουση ώστε να καταφύγει σε φυσικό σαμποτάζ», σημειώνουν οι Βρετανοί.
Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο Twitter
Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 26 October 2022
Find out more about the UK government’s response: https://t.co/sjWLyEfmxf
?? #StandWithUkraine ?? pic.twitter.com/Ct2pdrwjTp
— Ministry of Defence ?? (@DefenceHQ) October 26, 2022
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
- Μόνο φάρμακα και βρεφικά γάλατα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία υποχρεωτικά
- Συνταγή: Καλοκαιρινά γεμιστά
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά περιοχές της χώρας
- Το εκλογικό δίπολο του ΠΑΣΟΚ, η «σκιώδης» κυβέρνηση και η ΔΕΘ
- Γιατί έχουμε λιγούρες τόσο συχνά και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό
- Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και 36άρια – Πού θα βρέξει το απόγευμα
- Παιδιά και βιβλία: Έχει σημασία τι διαβάζουν ή απλώς να διαβάζουν;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)

















![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)






![«Κόλαση» στην Γαλλία – Έγιναν στάχτη 10.000 στρέμματα δάσους κοντά στο Παρίσι σε 24 ώρες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/france-fontainebleau-315x220.jpg)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442