Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: Συνομίλησε με τη Μελόνι «ιδίως για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία»

Μπάιντεν: Συνομίλησε με τη Μελόνι «ιδίως για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε τηλεφωνικά με τη νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ιδίως για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, μετά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν στο ΝΑΤΟ για πολιτικούς εταίρους της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συζήτησε τηλεφωνικά με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ιδίως για την κοινή δέσμευσή τους να συνεχίσουν να προσφέρουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Ανησυχίες στο ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση της κυρίας Μελόνι, η πιο δεξιά στην Ιταλία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει εταίρους δυο πολιτικούς που διατηρούσαν στο παρελθόν στενές σχέσεις με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κι έχουν εκφραστεί ανησυχίες στο NATO για τη στάση τους, ειδικά μετά τις δηλώσεις που έκανε προ ημερών ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δείτε ακόμα – ΗΠΑ: Θα υπάρξουν «συνέπειες» εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά ή βρόμικη βόμβα στην Ουκρανία

Σούνακ με Ζελένσκι

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ διαβεβαίωσε χθες Τρίτη τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι μπορεί να υπολογίζει στην «ακλόνητη υποστήριξη» του Λονδίνου στο Κίεβο απέναντι στους ρώσους εισβολείς, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ, ενημερώνοντας για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα οι δύο ηγέτες.

Στην πρώτη του επικοινωνία με ηγέτη άλλης χώρας μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Βρετανίας, «ο Ρίσι Σούνακ συνομίλησε το απόγευμα με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και υπογράμμισε την ακλόνητη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία» αναφέρει η ανακοίνωση.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024