Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Θα υπάρξουν «συνέπειες» εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά ή βρόμικη βόμβα στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Θα υπάρξουν «συνέπειες» εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά ή βρόμικη βόμβα στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ έχουν ενημερώσει τη Ρωσία σε διάφορα επίπεδα ότι θα υπάρξουν «συνέπειες» εάν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ή βρόμικη βόμβα στην Ουκρανία, δηλώνει το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας.

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ επανέλαβε χθες Τρίτη ότι εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ή βόμβα με ραδιενεργά υλικά στην Ουκρανία θα υπάρξουν «συνέπειες» (φωτογραφία αρχείου του AP/LIBKOS, επάνω, από ουκρανικό βομβαρδισμό στο Ντονέτσκ).

«Συνέπειες»

«Θα υπήρχαν συνέπειες για τη Ρωσία εάν χρησιμοποιούσε είτε πυρηνικά όπλα ή βρόμικη βόμβα», διεμήνυσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείο Αμυνας, ο ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Πατ Ράιντερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Δείτε ακόμα – Τζο Μπάιντεν: Η χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία θα είναι απίστευτα σοβαρό λάθος

Ο ταξίαρχος Ράιντερ είπε πως δεν σκόπευε να δώσει λεπτομέρειες για τις «συνέπειες» αυτές, πάντως διευκρίνισε πως η ρωσική πλευρά έχει ενημερωθεί γι’ αυτές σε διάφορα «επίπεδα».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου επανέλαβε επίσης πως η καταγγελία της Ρωσίας ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει «βρόμικη βόμβα» και να επιρρίψει την ευθύνη στην αντίπαλη πλευρά είναι ψευδής.

Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Ράιντερ, οι ΗΠΑ «παρακολουθούν μόνιμα» την κατάσταση:

«Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πώς, το πότε και το πού. Αλλά δεν χρειάζεται να ειπωθεί καν πως είναι κάτι που παίρνουμε πολύ σοβαρά και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Στο τελικό στάδιο»

Η Ρωσία έχει δηλώσει πως η Ουκρανία έχει εισέλθει «στο τελικό στάδιο» της κατασκευής «βρόμικης βόμβας», έναν ισχυρισμό που επισείει η Μόσχα από την Κυριακή και τον οποίο απορρίπτουν σθεναρά το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, δύο ουκρανικοί οργανισμοί έχουν συγκεκριμένες οδηγίες για να κατασκευάσουν τη λεγόμενη “βρόμικη βόμβα”. Η εργασία τους εισήλθε στο τελικό στάδιο», ανέφερε σε ανακοίνωση ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ, αρμόδιος στον ρωσικό στρατό για τις ραδιενεργές ουσίες, τα βιολογικά και χημικά προϊόντα.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024