Ο Κώστας Παπανικολάου κρατάει… μικρό καλάθι, παρά το φοβερό και τρομερό 9/9 του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις.
Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε για το αυριανό (27/10, 19:45) ματς με τη Μονακό στο ΣΕΦ για την 5η αγωνιστική της Euroleague και ανέφερε πως ο νταμπλούχος Ελλάδας ναι μεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά… δεν έχει βγει καν ο Οκτώβρης ακόμα, ενώ έκανε ειδική μνεία σε Μόερμαν, κόσμο και τον ενθουσιασμό γι’ αυτό το τρομερό ξεκίνημα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Για το ματς με την Μονακό: «Οι συνθήκες δεν φέρνουν το αποτέλεσμα. Είναι σε καλή κατάσταση η Μονακό, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Απέδειξε πως είναι μία ομάδα που μπορεί να αγωνιστεί παντού. Κέρδισε μέσα στην Μπολόνια, έχασε από το +19 με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Ταλαντούχα ομάδα.
Πρέπει να παίξουμε πολύ σκληρά και συγκεντρωμένα για να φτάσουμε στη νίκη σε αυτό το παιχνίδι. Η Μονακό έχει αυξήσει την ποιότητα και το ταλέντο της.
Υπάρχει ίδια φιλοσοφία και στυλ, περισσότερη ποιότητα σε όλες τις θέσεις με παίκτες όπως ο Μοερμάν, ο Ντιαλό που βλέπουμε ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Έχουν πολλούς παίκτες και κάθε ένας από μας θα πρέπει να προσέξει πολύ».
Για το αήττητο του Ολυμπιακού και την εξαιρετική κατάσταση της ομάδας του: «Έχουμε καταντήσει κουραστικοί πάνω σε αυτό το ζήτημα. Έχει γίνει κλισέ.
Σίγουρα είμαστε σε καλή κατάσταση, ο Οκτώβρης όμως δεν έχει βγει ακόμα. Δεν σημαίνει τίποτα ακόμα. Δεν μπορείς να πάρεις, όμως, τον ενθουσιασμό από τον κόσμο. Η χαρά του είναι άλλο κομμάτι».
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.