ΣΥΡΙΖΑ για Κρήτη: Να κινηθούν άμεσα οι αρμόδιοι
Η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει πως οι αρμόδιοι θα πρέπει να κινηθούν για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών.
Την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων προκειμένου να γίνει η καταγραφή των ζημιών στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας μετά την κακοκαιρία και να καταβληθούν τα πρώρα επιδόματα, ζητούν με κοινή τους ανακοίνωση οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Υποδομών Νίκος Παππάς και Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι εκφράζουν «την οδύνη και τα συλλυπητήριά μας για την απώλεια των συνανθρώπων μας στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου».
Ακολούθως, υποστηρίζουν πως «η σφοδρή κακοκαιρία ανέδειξε για μια ακόμα φορά την ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους τόσο στην πρόληψη των καταστροφών όσο και στην προστασία των πολιτών κατά την εξέλιξη του φαινομένου».
Ζητούν από τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κινηθούν συντονισμένα για:
- Την αποκατάσταση ζημιών σε κρίσιμες υποδομές.
- Την άμεση καταβολή των 600 ευρώ για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πλημμυροπαθών.
- Τη γρήγορη καταγραφή των ζημιών από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών.
- Την τάχιστη δρομολόγηση και καταβολή των 5.000 και 8.000 ευρώ για την αντικατάσταση της οικοσκευής και τις επισκευές σπιτιών και επιχειρήσεων, αντίστοιχα.
- Την κάλυψη του τηλεπικοινωνιακού κόστους των πλημμυροπαθών.
- Την καταβολή έκτακτου επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης.
«Η Πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα στους πολίτες. Τα προβλήματά τους να μην ξεχαστούν όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας» καταλήγει η ανακοίνωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ.
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)











































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442