Εκεί που η πίστη νικάει τις δοκιμασίες, εκεί ανθίζει το «Μαύρο Ρόδο». Η ομώνυμη δραματική σειρά του MEGA έρχεται απόψε στις 22:30 με ένα συγκλονιστικό επεισόδιο που φέρνει καταιγιστικές εξελίξεις στην ιστορία.
O Πέτρος επιχειρεί να μιλήσει για πρώτη φορά με την Ελισάβετ. Ο Λευτέρης προσπαθεί να την πείσει να βγάλει για λίγο τα ράσα. Ο Θέμης ψάχνει την Αγγελική, που λείπει πάλι απ’ το σπίτι. Η Αλεξία θα έχει μια συνάντηση με την Ελισάβετ, που θα της κάνει μεγάλη εντύπωση. Ο Σαράντος πηγαίνει στο μοναστήρι για να πετύχει μια συμφωνία που θα αλλάξει τις ισορροπίες στο χωριό. Η Αγγελική καλεί τον Θέμη στο ξενοδοχείο, όπου βρίσκεται.
Το «Μαύρο Ρόδο» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη.
Ο Γιώργος Θεοφάνους υπογράφει τη μουσική επένδυση και το τραγούδι των τίτλων ερμηνεύει η Ελένη Βιτάλη. Το soundtrack της σειράς κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions