Ελλάδα – Τσεχία 94-88: Ο Γιάννης, ο Γιαννούλης και είμαστε στους «8»
Η Εθνική μας ομάδα με «όπλο» την άμυνα έδειξε τρομερά ψυχικά αποθέματα καταφέρνοντας να πάρει την νίκη κόντρα στην Τσεχία με 94-88 και την πρόκριση στους «8» του Ευρωμπάσκετ.
Η Τσεχία είχε εξελιχθεί σε κακό δαίμονα της Εθνικής, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 και στο Προολυμπιακό Τουρνουά του 2021, ωστόσο αυτή την φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αν και τα χρειάστηκε για τρία δεκάλεπτα, τελικά κατάφερε να πάρει την νίκη-πρόκριση στους «8» κόντρα στην Τσεχία με 94-88 και να κλείσει ραντεβού με την οικοδέσποινα Γερμανία (13/9).
Ο Greek Freak σταμάτησε στους 27 πόντους (οι 23 εξ αυτών στο δεύτερο ημίχρονο), κατέβασε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ. Άξιοι συμπαραστάτες του ο Καλάθης (14 πόντοι, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ), ο Παπαπέτρου (13 πόντοι), ο Παπανικολάου (8 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο παθιασμένος Λαρεντζάκης.
Δύο καλάθια του Παπαγιάννη μαζί με τον εξαιρετικό Καλάθη έδωσαν το προβάδισμα στην Εθνική μας με 11-2 στο 3′ σε ένα ιδανικό ξεκίνημα. Ωστόσο ένα σερί 10-0 των Τσέχων κάλυψε την διαφορά για το 16-13 με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο 20-20.
Ένα τρίποντο του Σλούκα σε τέλος επίθεσης (24-24 στο 12′) ήταν οξυγόνο για την Ελλάδα, που πήρε άλλο ένα μακρινό σουτ από τον Παπαπέτρου για το προσπέρασμα, με τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη να μην βρίσουν τον τρόπο να περιορίσουν τον Γιαν Βέσελι, με το ημίχρονο να βρίσκει τους Τσέχους στο +4 (41-45)
Με τρίποντο του Καλάθη η Ελλάδα μείωσε στο καλάθι (45-47 στο 22′), πριν ο Γιάννης σκοράρει γκολ-φάουλ για το 48-49 στο 24′ και turnaround jumper από πλάγια θέση για το προσπέρασμα (50-49 στο 25′).
Η Τσεχία, ωστόσο δεν φάνηκε να πτοείται ούτε σε εκείνο το σημείο με τον Χρούμπαν να κάνει το 53-56 στο 26′). Κάπου εκεί ο πάγκος της Εθνικής μας έδωσε τις λύσεις με τον Λαρεντζάκη και τον Αντετοκούνμπο για το +5 (60-55), με την τρίτη περίοδο να κλείνει με μπροστά την Ελλάδα (67-63).
Ένα αντιαθλητικό φάουλ στον Παπαπέτρου οδήγησε σε 3/4 βολές του για το 69-67 στο 31′, με την άμυνα της Εθνική μας να δυναμώνει όλο και πιο πολύ όσο περνούσε η ώρα. Ο Σλούκας έδωσε άλλο ένα φιλί ζωής με τρίποντο για το 72-70, ο Γιάννης πήγε μέχρι μέσα για το 74-70, με τον Λαρεντζάκη να εκτοξεύει την διαφορά στο +8 (78-70).
Κάπου εκεί το ματς είχε «κλειδώσει» για την Ελλάδα με τον Γιάννη να ευστοχεί σε τρίποντο για το 91-85 στα 21» μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, με το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη να ετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού της Τρίτης (13/9) κόντρα στην Γερμανία με φόντα τους «4».
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
To φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε, ωστόσο το τι θα κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν, θα κρίνει και αν θα επιστρέψουν απευθείας στη League Phase του Champions League την επόμενη.