Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «γρηγορότερο παιδί της Αμερικής»: Η 7χρονη Ντακότα Γουάιτ γράφει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Το «γρηγορότερο παιδί της Αμερικής»: Η 7χρονη Ντακότα Γουάιτ γράφει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Το μότο της Ντακότα είναι, «χωρίς ρεπό», καθώς ονειρεύεται να τρέξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μια μέρα όπως το πρότυπό της, η Σα'Κάρι Ρίτσαρντσον.

Το «γρηγορότερο παιδί της Αμερικής» είναι ένα επτάχρονο κορίτσι, η Ντακότα Γουάιτ από το Ντάλας του Τέξας. Πρόσφατα έσπασε ένα εθνικό ρεκόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, όταν βοήθησε την ομάδα της να κερδίσει έναν τίτλο στην σκυταλοδρομία. Η Ντακότα έτρεξε το κομμάτι της σε 59,08 δευτερόλεπτα και σημείωσε νέο ρεκόρ. Όταν ρωτήθηκε πώς τα κατάφερε η Ντακότα, είπε: «Απλώς τρέχω πολύ σκληρά», σύμφωνα με το Fox News.

Η Ντακότα είναι περήφανη για τα επιτεύγματά της και έχει βρει το πρότυπο που θαυμάζει καθώς ονειρεύεται το μέλλον της ως αθλήτρια. «Θέλω να τρέξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες μια μέρα, όπως η Σα’Κάρι», δήλωσε η Ντακότα. Έχει εκθέσει τα μετάλλια που έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια στο δωμάτιό της δίπλα σε εικόνες του ινδάλματός της, της σπουδαίας αθλήτριας Σα’Κάρι Ρίτσαρτσον που θεωρείται το νέο αίμα στα σπριντ στις ΗΠΑ.

Ο Καμ Γουάιτ, πατέρας της Ντακότα, άρχισε να την προπονεί όταν ήταν μόλις τριών ετών και είδε τις δυνατότητες της. «Ήταν σε τρελή φόρμα. Δεν ήταν γρήγορη, αλλά η φόρμα της ήταν ήδη τέλεια. Έτσι, αρχίσαμε να της βάζουμε διαφορετικούς προπονητές», εξήγησε. Ο περήφανος μπαμπάς μοιράστηκε ότι η Ντακότα κέρδιζε όλους τους αγώνες της από τη στιγμή που έγινε 6 ετών. «Απλά διαπρέπει σε ένα άθλημα που αγαπάει», δήλωσε στο Fox News.

Ο πατέρας της είπε ότι το μυστικό είναι η πολλή ενυδάτωση και το πολύ νερό. «Μείωσε τα διάφορα σνακ και λιπαρά φαγητά, τρώγοντας αρκετά υγιεινά. Ως παιδί, ξέρετε ότι τους αρέσει να τρώνε πολύ πρόχειρο φαγητό. Μην με παρεξηγείτε. Δεν της στέρησα πολλά, αλλά περιορίσαμε κάποια», είπε. «Προπονείται σκληρά». Η Σόνια-Φράνκλιν Τζόνσον, προπονήτρια της Γουάιτ στα σπριντ, περιέγραψε τη σούπερ-πιτσιρίκα ως «ανταγωνιστική» , αλλά που «φροντίζει να περιλαμβάνει και τη διασκέδαση κατά τη διάρκεια των προπονήσεων».

Και οι δύο γονείς της Ντακότα, ο Καμ και η Ντανιέλ Γουάιτ, συμφωνούν ότι τους εμπνέει να γίνουν καλύτεροι και ότι η πραγματοποίηση του ονείρου της είναι αποκλειστικά δική της. «Πηγαίνετε να της μιλήσετε», προέτρεψε ο πατέρας της το Dallas Weekly. «Αυτό ήθελε να κάνει- μην κατηγορείτε εμένα – ένα πράγμα που δεν θα κάνω είναι να αναγκάσω τα παιδιά μου να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε άθλημα».

@isprintkota15 Dakota White First 100m of year 15.3 💨💨💨 2nd Overall teammate 15.11 #onlyinmycalvins #trackandfield #foryou #foryoupage #fyp #run #sprinter #100m #100metersprint #track #trackstars ♬ Track Star – Mooski

Η Ντακότα μοιράστηκε πρόσφατα το σύνθημά της, «χωρίς ρεπό», σε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ισχυρίστηκε ότι δεν πήρε ούτε ένα ρεπό, ακόμη και μέσα στη ζέστη του φετινού καλοκαιριού. Η Ντανιέλ Γουάιτ δήλωσε: «Με πιέζει ακόμα και με το ζόρι. ‘Έλα μαμά, πάμε στο πάρκο του γυμναστηρίου’, λέει. Έχουμε ένα πάρκο με υπαίθριο γυμναστήριο κοντά, οπότε σκέφτομαι: «Εντάξει, ας ξαναβρώ τη φόρμα μου»».

«Δουλεύει πιο σκληρά από μένα», είπε ο Καμ. «Εγώ δεν είχα αυτό το ήθος εργασίας στα έξι ή επτά μου χρόνια, όταν πήγαινα στις προπονήσεις. Εκείνη έχει ηθική», συνεχίζει. «Αν η κόρη μου μπορεί να το κάνει, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορώ να κάνω κι εγώ ορισμένα πράγματα. Αυτό μας δίνει ‘έμπνευση ως γονείς».

Η Ντακότα είχε απασχολήσει ξανά τα μέσα ενημέρωσης πέρυσι, αφού τα βίντεο του TikTok που την έδειχναν να αγωνίζεται σε μια συνάντηση στίβου έγιναν viral.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024