Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα εις μήκος είναι κλασική πιανίστρια με πάθος για τον Σοπέν

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα εις μήκος είναι κλασική πιανίστρια με πάθος για τον Σοπέν

Η Malaika Mihambo, ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα εις μήκος, παίζει κλασικό πιάνο στον ελεύθερο χρόνο της -δείτε την να παίζει.

Γεννημένη στη Γερμανία το 1994, η Malaika Mihambo είναι μία από τις μεγαλύτερες αθλήτριες του άλματος εις μήκος που αγωνίζονται σήμερα.

Αυτή τη στιγμή κατέχει τους τίτλους της ολυμπιονίκη, παγκόσμιας και ευρωπαϊκής πρωταθλήτριας στο άθλημά της, ενώ πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Γιουτζίν του Όρεγκον στις 24 Ιουλίου.

Αυτή η πρόσφατη νίκη της σηματοδοτεί το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, έχοντας πάρει την πρώτη θέση στη διοργάνωση του 2019 στη Ντόχα του Κατάρ, καθώς και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο 2022. Κατέκτησε επίσης το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018, το οποίο συνήθως διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, αλλά ακυρώθηκε το 2020 λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.


Όπως πολλοί αθλητές, η Mihambo έχει διάφορες μεθόδους για να αποσυμπιέζεται και να χαλαρώνει μετά από αγώνες και σκληρές προπονήσεις, ενώ ένα από τα μεγάλα της πάθη εκτός του αθλητισμού είναι η κλασική μουσική.

Σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό Concerti, η Mihambo αποκαλύπτει ότι ανακάλυψε την κλασική μουσική μόλις το 2016. Ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 22 ετών και μέσα από την εκμάθηση του οργάνου άρχισε να εμβαθύνει στο είδος.

«Οι μουσικοί και οι αθλητές έχουν πολλά κοινά», λέει η Mihambo. «Η επιμέλεια, η πειθαρχία και το πάθος, τα οποία πρέπει να δείχνεις για να πετύχεις καλά αποτελέσματα και να προοδεύσεις, είναι ιδιαίτερα σημαντικά».

Η Γερμανίδα αθλήτρια λέει επίσης ότι απολαμβάνει να μαθαίνει με τον δικό της ρυθμό χωρίς την πίεση της επιτυχίας, ως ένα είδος αντίθεσης με την ακμάζουσα καριέρα της στον ανταγωνιστικό αθλητισμό.

Σε μια ανάρτηση που μοιράστηκε στο Instagram, η Mihambo βρίσκεται στο πιάνο της με ένα βιβλίο με μουσική του Σοπέν, με λεζάντα: «Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα. Σου δίνει συναισθήματα και κάτι για να σκεφτείς. Είναι σίγουρα τροφή για την ψυχή».

Η Mihambo μοιράστηκε επίσης ένα σύντομο απόσπασμα από το Sehnsuchtswalzer του Franz Schubert, καθώς προετοιμαζόταν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, τον Φεβρουάριο του 2022.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024