Υπερτριπλασιάστηκε το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ρωσίας σε σχέση με πέρυσι, καθώς η μείωση των εισαγωγών συνδυάστηκε με την άνθηση των εσόδων από τις εξαγωγές εμπορευμάτων και ενέργειας, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία
Συγκεκριμένα διευρύνθηκε σε σχεδόν 167 δισ. δολάρια την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, σε σύγκριση με μόλις πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε η Τράπεζα της Ρωσίας στην προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.
Τα έσοδα ενισχύουν το ρούβλι, η ισοτιμία του οποίου έχει ανοδική πορεία μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Η κατάρρευση των εισαγωγών, που οφείλεται εν μέρει στις διεθνείς κυρώσεις για τον πόλεμο, συνέβαλε στο πλεόνασμα.
Έφτασε σε 138,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τους πρώτους έξι μήνες του 2022, σύμφωνα με την αναφορά της κεντρικής τράπεζας.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας