Με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να συστήνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αγγλικό κοινό, πετυχαίνοτας δύο τέρματα η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Γουέστ Χαμ ξεκινώντας έτσι με ιδανικό τρόπο τη νέα σεζόν.
Έρλινγκ Χάαλαντ εσύ σούπερ σταρ. Με τον Νορβηγό αστέρα να βρίσκεται σε μεγάλα… κέφια η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 2-0 επί της Γουέστ Χαμ, προσθέτοντας έτσι τους πρώτους τρείς βαθμούς της χρονιάς στο σακούλι της.
Μάλιστα ο Χάαλαντ έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης των πολιτών που πετυχαίνει δύο γκολ στο ντεμπούτο του στην Premier League, μετά από τον Σέρχιο Αγουέρο.
Ο 22χρονος «χτύπησε» για πρώτη φορά στην αναμέτρηση στο 36′ όταν μπήκε στην μεγάλη περιοχή της Γουέστ Χαμ, με τον Αρεόλα να τον ανατρέπει με τον Νορβηγό φορ να αναλαμβάνει την ευθύνη της εκτέλεσης και να στέλνει τον Γάλλο κίπερ στην άλλη γωνία, για να γράψει το 0-1, με το πρώτο του τέρμα με την φανέλα της Σίτι.
Στο δεύτερο μέρος η Γουέστ Χαμ ανέβασε την απόδοση της και απείλησε δις με τους Ράις (54′) και Μπενραχμά (63′). Όλα αυτά όμως μέχρι την φάση του 65′ τότε που ο Ντε Μπρόινε έβγαλε φανταστική κάθετη μπαλιά και ο Χάλαντ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Γουέστ Χαμ, για να γράψει με άψογο πλασέ το τελικό 0-2.
⚽ Goal Erling Haaland again, Assist Kevin De Bruyne
Η Σενεγάλη αναμένεται να προσφύγει ανώτατο αθλητικό δικαστήριο (CAS) μετά την απόφαση της Αφρικάνικης Ομοσπονδίας να της αφαιρέσει τον τίτλο του Κόπα Άφρικα.
H Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαιρου (CAF) έκανε δεκτή την έφεση του Μαρόκου για τον τελικό και την αποχώρηση της Σενεγάλης πριν το χαμένο πέναλτι του Ντιας – Ακύρωσε την Σενεγάλη και το αποτέλεσμα δίνοντας το τρόπαιο στο Μαρόκο.