Μια σημαντική έκθεση με κοστούμια από την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» ανοίγει για το κοινό στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου «Σοφρώνη 13», στο Ναύπλιο.
Η Costume Designer Φωτεινή Δήμου, για τις ανάγκες της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη», σχεδίασε πάνω από 80 κοστούμια, και επιμελήθηκε τουλάχιστον 2.000 εμφανίσεις πρωταγωνιστών και βοηθητικών ηθοποιών.
Αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα των ενδυμάτων όλων των κοινωνικών τάξεων της πολυπολιτισμικής Σμύρνης, της περιόδου 1916-1923.
Τα κοστούμια των πρωταγωνιστών που παρουσιάζονται στην έκθεση, είναι ενδεικτικά του γενικού ύφους της ταινίας.
Η βραβευμένη με BAFTA, Φωτεινή Δήμου, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Έχει σχεδιάσει κοστούμια για μεγάλες κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές, σε όλο τον κόσμο.
Τα κοστούμια της εκτίθενται στη μόνιμη συλλογή του Θεατρικού Τμήματος, στο Victoria & Albert Museum, στο Λονδίνο.
Τα κοστούμια της ταινίας κατασκεύασαν: Το Atelier SANDI COUTURE Το Atelier Takis Giannetos Sur Mesure Το Atelier Solo Victoria Η κυρία Ελένη Μελισσάρη (Το Βεστιάριο)
Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Καραπούλιου
Η έκθεση θα διαρκέσει από 28 Ιουλίου έως 21 Αυγούστου 2022. Ωράριο λειτουργίας: 10.00-14.00
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας