Μύκονος: Γνωστό beach restaurant λειτουργούσε με αδήλωτες ταμειακές
Το beach restaurant έκοβε αποδείξεις, ωστόσο...
Ολοένα και σφίγγει ο ελεγκτικός κλοιός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στις τουριστικές περιοχές της χώρας για τον εντοπισμό φορολογικών παραβάσεων.
Στην πρώτη θέση της λίστας που έχει συντάξει η ΑΑΔΕ, βρίσκεται η Μύκονος με τους ελέγχους στο «νησί των ανέμων» να είναι σαρωτικοί καθώς αποτελεί τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας.
- Διαβάστε επίσης: Λουκέτο στο εστιατόριο του Νουσρέτ στη Μύκονο
Ένας βασικός έλεγχος που γίνεται από τους ελεγκτές είναι το κόψιμο των προβλεπόμενων από τον νόμο αποδείξεων αλλά το πιο σημαντικό είναι αν αυτές οι αποδείξεις είναι γνήσιες.
Για να είναι γνήσιες θα πρέπει η ταμειακή μηχανή που τις κόβει να είναι νόμιμη και δηλωμένη στην εφορία.
Σε έλεγχο που έγινε σε πολύ γνωστό beach restaurant στο νησί των Ανέμων την Παρασκευή κάτι τέτοιο διαπιστώθηκε πως δεν ισχύει.
Το… κόλπο τους
Καθώς ναι μεν σε όλα τα τραπέζια υπήρχαν αποδείξεις συνολικής αξίας 85,450 ευρώ όμως οι ταμειακές μηχανές από τις οποίες είχαν εκδοθεί δεν ήταν δηλωμένες στην εφορία.
Δηλαδή, με άλλα λόγια, ο τζίρος αυτός δεν καταγράφεται πουθενά, και ο ΦΠΑ πηγαίνει στις τσέπες των ιδιοκτητών, οι οποίοι ούτε πληρώνουν φόρο εισοδήματος για τα συγκεκριμένα ποσά.
Αμέσως, επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ ανά μηχανισμό.
Ταυτόχρονα, άρχισε έλεγχος σε βάθος, ώστε τόσο να διαπιστωθεί αν και πού έχει καταχωρηθεί αυτός ο τζίρος, όσο και να καταγραφεί η ευρύτερη φορολογική συμπεριφορά της επιχείρησης.
- «Πρώτος στόχος της Γιουβέντους ο Μανδάς» – Τι λένε στην Ιταλία για τον Έλληνα τερματοφύλακα
- Christmas Home Decor Trends Defining the Festive Season
- Ο εισαγγελέας της Νότιας Κορέας ζητά 10ετή ποινή φυλάκισης για τον πρώην πρόεδρο Γιουν
- Τσουκαλάς: Είναι κρίσιμο να στηρίξουμε τους αγρότες – Η κυβέρνηση μεθόδευσε την ταλαιπωρία των εκδρομέων
- Απίστευτη στιγμή: Ο Σακίλ Ο’Νιλ πέρασε… μέσα από το videowall της εκπομπής (vid)
- Συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία στο Κολωνάκι – Την νάρκωσε και μετά την έκαψε
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Για φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)














































![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442