L’ Opinion: Η Τουρκία απαιτεί αλλαγή νομοθεσίας από τη Σουηδία
Το πιο προβληματικό είναι ότι Τουρκία απαιτεί από τη Σουηδία να αναθεωρήσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της, αλλά και να της παραδώσει «αρκετές δεκάδες» Τούρκους και πρόσφυγες
Ο Τούρκος πρέσβης στη Γαλλία, Αλί Ορναρέρ, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα L Opinion, κάνει λόγο για «υπερβολική επιείκεια» και «συνενοχή» της Σουηδίας απέναντι στο PKK, που θεωρείται «τρομοκρατική οργάνωση» από την ΕΕ, αλλά και απέναντι στο συριακό παράρτημά του, το PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης), το οποίο είναι σύμμαχος της Δύσης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (Daesh).
Διαβάστε επίσης: Τετραμερής ΝΑΤΟ – Τουρκίας – Σουηδίας – Φινλανδίας για να υποχωρήσει ο Ερντογάν
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, σε αντίθεση με το PKK, το PYD δεν περιλαμβάνεται στον ευρωπαϊκό κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων. Αναφέρεται επίσης ότι η Τουρκία απαιτεί διακοπή των σουηδικών παραδόσεων όπλων στο PYD. Στην πραγματικότητα, γράφει η εφημερίδα, πρόκειται για αντιαρματικούς πυραύλους σουηδικού σχεδιασμού που προμήθευσαν στην κουρδική πολιτοφυλακή οι Αμερικανοί, αλλά μια τέτοια παράδοση θα μπορούσε να αποτραπεί από τη Στοκχόλμη.
Τέλος, το πιο προβληματικό ζήτημα έγκειται κατά την εφημερίδα στο ότι η Τουρκία όχι μόνο απαιτεί από τη Σουηδία να αναθεωρήσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της, αλλά και να της παραδώσει «αρκετές δεκάδες» Τούρκους και πρόσφυγες, ως επί το πλείστον μέλη του PKK, αλλά και μέλη της ισλαμιστικής ομάδας του Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορούνται ότι υποκίνησαν την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Χαρίτσης: Η ΝΔ δεν πρέπει να έχει τρίτη θητεία, οφείλει να λογοδοτήσει – Εκλογές να ανασάνει η χώρα
- Γιώτα Τσιμπρικίδου: «Η τωρινή μου εγκυμοσύνη ήταν δίδυμη, αλλά έχασα το ένα παιδάκι»
- Βουλή: 28 cd οι δικογραφίες του ΟΠΕΚΕΠΕ2 για τα 13 εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα
- Σχοινάς – Λαζαρίδης – Τουρνάς: Ποιοι είναι οι τρεις νέοι υπουργοί που μπαίνουν στην κυβέρνηση
- «Πάμε μια βόλτα;» Πρεμιέρα με τη Νίκη Λυμπεράκη στο MEGA
- Βόλος: Ανήλικη βγήκε στο μπαλκόνι και φώναζε βοήθεια – Κατήγγειλε τον πατέρα της ότι τη χτύπησε
- Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: Προσπάθεια συγκάλυψης η αναβολή της δίκης για τα χαμένα βίντεο
- Η Amazon θέλει να αγοράσει δορυφορική εταιρεία για να ανταγωνιστεί το Starlink
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442