Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίσκεψη Λαπίντ στην Τουρκία

Επίσκεψη Λαπίντ στην Τουρκία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ καθώς και περιφερειακά θέματα

Επίσκεψη στην Τουρκία σχεδιάζει την Πέμπτη 23 Ιουνίου ο υπουργός Εξωτερικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ καθώς και περιφερειακά θέματα.


Σήμερα Κυριακή και πριν την ανακοίνωση της επίσκεψης Λαπίντ στην Τουρκία, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισραηλινό ομόλογο του, Ισαάκ Χερτζόγκ.


Σύμφωνα με την Διεύθυνση Επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, Ερντογάν και Χερτσόγκ συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις καθώς και και περιφερειακά θέματα.

Όπως σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού, οι πρόεδροι Τουρκίας και Ισραήλ συμφώνησαν να διατηρήσουν το διάλογο για τις μεταξύ τους σχέσεις, καθώς και για ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, «συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ασφάλειας, και να συνεχίσουν τη συνεργασία για την ειρήνη και τη σταθερότητα».

Όπως αναφέρει η Άγκυρα ο Χέρτζογκ ευχαρίστηκε τον Ερντογάν «για τις προσπάθειες της Τουρκίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει τους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία, με την υποψία ότι υπάρχουν σχέδια δολοφονίας ή απαγωγής Ισραηλινών από το Ιράν, το οποίο έχει ορκιστεί να εκδικηθεί τη δολοφονία ενός συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης στην Τεχεράνη στις 22 Μαΐου, για την οποία κατηγορεί Ισραηλινούς πράκτορες.

Το Ιράν δεν σχολίασε την ισραηλινή ταξιδιωτική οδηγία, η οποία προς το παρόν αφορά την Κωνσταντινούπολη. Στις 13 Ιουνίου, σε μια ανακοίνωση όπου δεν κατονομάζονται άλλες χώρες, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι είναι μια ασφαλής χώρα που διαθέτει «μηχανισμούς συνεργασίας για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας».

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Ο πρόεδρος Χέρτσογκ ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ερντογάν για τις προσπάθειές εξουδετέρωσης των τρομοκρατικών δράσεων στο (τουρκικό) έδαφος (…) Η απειλή δεν έχει ακόμη εξαφανιστεί και οι αντιτρομοκρατικές προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ισραηλινή προεδρία.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο ισραηλινός Τύπος έκανε λόγο για απόπειρες επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Τουρκία, οι οποίες αποτράπηκαν χάρη στη συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024