Δίκη Λιγνάδη: Επιβεβαίωσε το άλλοθί του ο Παναγιωτάκης – Για «σκευωρία» έκανε λόγο ο αδελφός του
Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα.
Τη δική τους εκδοχή για την υπόθεση με κατηγορούμενο τον προφυλακισμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, κατέθεσαν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο αδερφός του Γιάννης Λιγνάδης και ο θεατρικός επιχειρηματίας Διονύσης Παναγιωτάκης, οι οποίοι είχαν εξεταστεί και ενώπιον της ανακρίτριας.
«Όφειλα να καταθέσω την αλήθεια απέναντι στο φίλο μου και τον άνθρωπο που γνώριζα. Εγώ έψαξα στο κινητό μου και είδα φωτογραφίες και βίντεο στην παραλία στην Ιθάκη. Όταν είδα ότι καταγγέλθηκε ότι, στις 8 Αυγούστου του 2015, κάποιος είναι στην Επίδαυρο και βιάζει, ενώ ήταν στην Ιθακη», κατέθεσε ο κ. Παναγιωτάκης, επιβεβαιώνοντας το προβαλλόμενο από τον κατηγορούμενο άλλοθι σε ό,τι αφορά την πρώτη ημερομηνία που είχε τοποθετήσει ένας από τους κατγγέλλοντες την πράξη του βιασμού του.
Ο μάρτυρας μάλιστα αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος, μετά την πρώτη κατάθεσή του στη Δικαιοσύνη. «Δεν τον έχω δει ποτέ με ανηλίκους. Αυτά τα ακούω αυτές τις ημέρες. Εγώ αυτό που ζούσα ήταν μια κανονική κατάσταση. Οι φίλοι του ήταν και φίλοι μας. Ήταν ηθοποιοί, φοιτητές θεατρικών σχολών. Ήταν και δικοί μας φίλοι», υποστήριξε ο Διονύσης Παναγιωτάκης.
Απαντώντας σε ερώτηση του δικηγόρου προς υποστήριξη της κατηγορίας, Γιάννη Βλάχου, για το αν πιστεύει πως η εκδικαζόμενη υπόθεση είναι μία σκευωρία που στήθηκε από το ΣΕΗ, ο κ. Παναγιωτάκης απάντησε: « Δεν έχω ικανό το ΣΕΗ να κάνει τέτοιο μεγάλο πράγμα».
Και λίγο αργότερα, όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να καταθέσει κάτι συγκεκριμένο για τα περί σκευωρίας σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ανέφερε: «Δεν είναι η θέση μου να απαντήσω σε αυτό. Έχω άποψη, δεν έχω γνώση».
Η «σκυτάλη» των μαρτυρικών καταθέσεων πέρασε στη συνέχεια στον αδερφό του κατηγορούμενου, Γιάννη Λιγνάδη, ο οποίος έκανε ευθέως λόγο για επίθεση από συλλογικότητα δημοσιογράφων και «εκτέλεση συμβολαίου θανάτου χαρακτήρα».
Πρόεδρος: Είχε αντιπαλότητες;
Μάρτυρας: Πολλές. Στο πλαίσιο του αλληλοσπαραγμού που υπάρχει στο θέατρο. Υπήρχαν έντονες και υφέρπουσες αντιπαλότητες, που εκδηλώθηκαν όταν τους δόθηκε το πεδίο, δηλαδή μετά τον Ιανουάριο του 2021. Πήρε μια σχεδόν υστερική χροιά, ένα φανατισμό πρωτόγνωρο και κατέδειξε κάποιες δυναμικές. Είναι σαφές.
Πρόεδρος: Φτάνουν αυτές σε σημείο να κατασκεύασαν μια σκευωρία; Γιατί μόνο στο συγκεκριμένο εκδηλώθηκε ο σπαραγμός;
Μάρτυρας: Εκδηλώθηκε και με άλλους. Στον αδερφό μου ήταν προσωπικό, έχουν να κάνουν με την ταυτότητά του, την πολιτική – ιδεολογική. Από την πρώτη στιγμή, με τον κοινό νου, αμέσως από τα αμυδρά αρχικά στοιχεία, κατάλαβα ότι ήταν κατασκευασμένο και μάλιστα όχι καλά. Απλά ήταν η συγκυρία τέτοια, που ήταν ευεπίφορο το πεδίο γι’ αυτές τις καταγγελίες. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι σκευωρία, υπάρχουν όχι απλά ενδείξεις, αλλά αποδείξεις.
Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
- Πάθη, αλήθειες και απομυθοποιήσεις: Οι «Γυναίκες στο Ντιβάνι» επιστρέφουν
- Μουζακίτης: «Θα εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε στην πρόκριση μέχρι την τελευταία στιγμή»
- ΕΕ: Η Σύνοδος Κορυφής για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει συμφωνία
- Άρτα: Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή νταλίκας που μετέφερε λάδια στην Ιονία Οδό – Εγκλωβίστηκε ο οδηγός
- Δένδιας: Η Ευρώπη χρειάζεται 20 χρόνια για να αποκτήσει σοβαρές Ένοπλες Δυνάμεις
- ΚΥΣΕΑ με θέμα εξοπλιστικά, SAFE και διεθνείς εξελίξεις
- Πορτοκαλί Τιμολόγια: Όφελος έως 18% στο ρεύμα για τις επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)













![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-6-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442