Οι κατάλευκες σκεπές των σπιτιών στην Αστυπάλαια και τα εντυπωσιακά σοκάκια στο πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων μεταμορφώθηκαν σε ένα πραγματικά ιδιαίτερο «σπίτι» για τους καλύτερους αθλητές freerunning του κόσμου.
Το να παρακολουθήσει κανείς από κοντά αγώνες freerunning, το πιο γνωστό σε όλους μας ως παρκούρ, είναι μία μοναδική εμπειρία καθώς αποτελεί από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα με άλματα και διάφορα ευφάνταστα κόλπα.
Αυτή την εξαιρετική ιδέα υλοποίησε η Red Bull καθώς φέτος αποφάσισε για πρώτη φορά να διεξάγει τον διάσημο διαγωνισμό Red Bull Art of Motion στο νησί των Δωδεκανήσων.
Οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου κλήθηκαν να κάνουν τις φιγούρες και τα ακροβατικά τους στις στέγες των σπιτιών.
Φωτό από redbull.com
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από τις 9 μέχρι τις 12 Ιουνίου και έλαβαν μέρος οι 16 καλύτεροι αθλητές freerunning του κόσμου.
Τελικά ο Βρετανός Travis Verkaik ήταν εκείνος που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου κάτω από τις επευφημίες των υπόλοιπων διαγωνιζομένων.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Οι Μιλγουόκι Μπακς βρίσκονται σε κακή κατάσταση και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε ότι ίσως είναι καιρός να γίνει ο... μαύρος κύκνος και να απαιτεί τη μπάλα από τους συμπαίκτες του.
Λέγεται Κριστιάν Ζαβάλα, είναι Χιλιανός που παίζει στην Κόλο Κόλο και κατάφερε να εκτελέσει χειρότερο πέναλτι αλα Πανένκα και από τον Μπραχίμ Ντίας στο Σενεγάλη – Μαρόκο.
Εκτός συνέχειας από το Australian Open έμεινε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη Μαρία Σάκκαρη. Αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι κατά τη διάρκεια του αγώνα.