Τουρισμός: Πρώτη η Ελλάδα στη ζήτηση για βραχυχρόνια μίσθωση
Θετικά σημάδια για τα έσοδα στον τουρισμό.
Ανεβαίνουν όπως φαίνεται οι εκτιμήσεις για το καλάθι του τουρισμού.
Ο τουρισμός φέτος διαγράφει, σύμφωνα με έρευνα του AirDΝΑ, μεγάλη πρόοδο φέτος σε σχέση με το 2021, που παρά την άρση αρκετών περιορισμών λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, επλήγη αρκετά.
Τα έσοδα άλλωστε δεν περιορίζονται μόνο από τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, αλλά και τη νέα τάση φιλοξενίας, Short-Term Rentals όπως ονομάζεται.
Με ώθηση από την αναζωογονημένη εμπιστοσύνη στα ταξίδια, η ζήτηση για ευρωπαϊκές βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις τον Απρίλιο αυξήθηκε 3,0% υψηλότερα από το 2019 (+97,4% έναντι 2021), με περισσότερες από 27,7 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις τον μήνα, οδηγώντας την πληρότητα στην Ευρώπη σε ρεκόρ υψηλό (55,4%).
Μεγάλη ανάπτυξη στην αγορά
Σύμφωνα με το AirDNA , τον Απρίλιο του 2022, οι 50 μεγαλύτερες αγορές στην Ευρώπη παρουσίασαν 169,1% μεγαλύτερη ζήτηση από πέρυσι, έναντι 87,4% σε όλες τις άλλες αγορές. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη σε όλες τις αγορές σημειώθηκε στις ιδιοκτησίες ιδιωτικών δωματίων τα οποία παρουσιάζουν αύξηση 121,5% από πέρυσι, έναντι +94,4% για ολόκληρα σπίτια.
Μεγάλοι ετήσιοι νικητές τον Απρίλιο του 2022 ήταν η Ουγγαρία (+188%), η Πορτογαλία (182,2%) και η Ελλάδα (172,7%), ενώ τα χαμηλότερα κέρδη σε ετήσια βάση σημειώθηκαν στο Βέλγιο (41,9%), στην Ελβετία (28,9%), και Φινλανδία (16,3%).
Η Γαλλία (+26,4%), η Γερμανία (23,4%) και η Ελλάδα (+19,4%) είχαν την υψηλότερη ανάπτυξη από την προ-πανδημία και εννέα από τις 20 κορυφαίες χώρες έλαβαν περισσότερες διανυκτερεύσεις από τον Απρίλιο του 2019. Εν τω μεταξύ, η Τσεχική Δημοκρατία (- Το 47,1%), η Ουγγαρία (-35,2%) και η Ιρλανδία (-27,5%) παραμένουν πολύ κάτω από τα ποσοστά τους για το 2019.

- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]
- Αγρότες: Ο χάρτης των μπλόκων πανελλαδικά – «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, γιατί τα έχουμε ήδη χάσει όλα» –
- Ζάκυνθος: Στο ΔΙΚΕΠΑΖ το πίτμπουλ που δάγκωσε και σκότωσε το δίχρονο αγοράκι – Υπό συνεχή παρακολούθηση από ειδικούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)









![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-118x85.jpg)





























![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442